familievalorile familieiviaţa de familie

Elena Dumitrescu, „Jurnal de mămică” (15): În sfârșit, s-a spulberat idealul familiei [doar] cu un băiețel și o fetiță!

Fotograful Elena Dumitrescu notează pe Facebook sentimentele și întâmplările prin care trece în timp ce este, pentru a treia oară, mămică. De la probleme cruciale precum strădania de a asigura condiții propice pentru un atașament sănătos la copil și până la momentele comice generate de oboseală sau nevoile unei mame care alăptează natural, postările ei deschid fereastra spre un univers despre care se vorbește prea puțin: sacrificiul matern de zi cu zi pentru a face din bebe om mare.


Ce as vrea sa stie ei inainte de orice altceva? Imi doresc sa stie ca ii iubim cu o dragoste nemuritoare.

Ce as vrea sa poata ei? Imi doresc sa poata sa lupte pentru fericirea, libertatea si iubirile lor. Imi doresc sa poata visa cu ochii deschisi si sa faca lumea asta mai frumoasa.

***

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Nu ca ma dau eu mare cunoscatoare, insa am ceva experienta cu 3 bebelusi foarte diferiti intre ei, de parca nici nu ar fi frati. Despre alaptare sunt foarte multe materiale, atat tiparite, cat si pe net. Concluzia mea pentru o alaptare exclusiva (da, e extrem de important sa fie exclusiva ca sa aiba rost) si fericita este absenta din casa a doua elemente: laptele praf si cantarul. Cand tii o cutie de lapte praf in casa („ca sa fie!”), deja ai capitulat. Deja recunosti ca se prea poate sa dai gres, deja parca sti ca nu vei reusi. Si atunci efortul de a reusi se reduce. Mult.
Cantarul. Copiii cresc foarte diferit. Extrem de diferit. Sa tinem cont de asta. Sa-i iubim si sa-i punem cat mai des la san – cine are 😉 Cam atat.

***

Daca acum vreun an-doi era prin oras o reclama tampita la CEC care iti arata ca trebuie sa-ti faci credit ca sa cresti un copil, azi am vazut cu bucurie prima reclama in care familia are 3 copii! In sfarsit s-a spulberat imaginea ideala (oare?) a familiei cu un baietel si o fetita.

Citește mai multe însemnări și articole de Elena Dumitrescu aici.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button