familievalorile familieiviaţa de familie

Elena Dumitrescu, „Jurnal de mămică” (14): „Când ai de-a face cu un copil, răbdarea e cea mai de preț comoară”

Fotograful Elena Dumitrescu notează pe Facebook sentimentele și întâmplările prin care trece în timp ce este, pentru a treia oară, mămică. De la probleme cruciale precum strădania de a asigura condiții propice pentru un atașament sănătos la copil și până la momentele comice generate de oboseală sau nevoile unei mame care alăptează natural, postările ei deschid fereastra spre un univers despre care se vorbește prea puțin: sacrificiul matern de zi cu zi pentru a face din bebe om mare.


Dintre toate virtutile (virtutea asta e ca o calitate mai calitate decat o simpla calitate) cel mai greu de dobandit mi se pare rabdarea. Ma lupt de cand ma stiu cu lipsa rabdarii. Problema e ca atunci cand ai de-a face cu un copil, rabdarea este cea mai de pret comoara.

Multa vreme m-am intrebat ce e de fapt rabdarea. Cred ca mi-am gasit raspunsul intr-o oarecare masura: sa poti trece prin viata fara sa iti pierzi speranta si fara sa comentezi (prea mult). Cand trebuie sa astepti sa inceapa un film, stand confortabil pe scaun, nu cred ca asteptarea aceea are vreo legatura cu rabdarea. Insa cand trebuie sa pui un copil mic la somn dupa 12 ore de stat exclusiv cu el si simti cum cazi din picioare dar tot mai trebuie sa-i canti si sa-l alini, si iti vine sa pleci pe campii dar n-o faci si nu comentezi si strangi din puteri si continui, atunci da, poate fi rabdare la mijloc. Conform definitiei date chiar de mine, mai am foarte mult pana ajung la virtutea asta. Ciudat dupa 8 ani de frecus cu copiii, nu?

Citește mai multe însemnări și articole de Elena Dumitrescu aici.

 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button