valorile familiei

Elena Dumitrescu, „Jurnal de mămică” (13): „Cine ne-ar putea iubi cu o dragoste mai profundă decât un bebeluș?”

Fotograful Elena Dumitrescu notează pe Facebook sentimentele și întâmplările prin care trece în timp ce este, pentru a treia oară, mămică. De la probleme cruciale precum strădania de a asigura condiții propice pentru un atașament sănătos la copil și până la momentele comice generate de oboseală sau nevoile unei mame care alăptează natural, postările ei deschid fereastra spre un univers despre care se vorbește prea puțin: sacrificiul matern de zi cu zi pentru a face din bebe om mare.


Cine ne-ar putea iubi cu o dragoste mai profunda decat un bebelus? Sau pe cine am imbratisa mereu si mereu, spre vindecarea noastra si spre intarirea celuilalt, daca nu pe un bebelus? Cine ne-ar putea arata, mai bine decat un bebelus, cum se simte cand tii o lume intreaga in bratele tale?

***

Petru: „Mami, tu esti mamifera. Eu nu sunt, ca eu nu nasc pui”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

***

Astazi mi-am dat seama cat de nepregatita sunt in caz de urgenta. Cu doi copii mici si unul putin mai mare in ingrijire, acum ca ma gandesc, e inadmisibil sa nu stiu pas cu pas ce trebuie facut in caz de urgenta.
Azi am venit cu Petru si cu Ecaterina de la plimbare. Peste putin timp am deschis usa unui curier si atunci am simtit mirosul. Miros foarte puternic de plastic ars. Si foarte mult fum. Curierul mi-a inmanat pachetul, m-a anuntat ca se poate sa arda ceva si a fugit. La mine s-a instalat panica. Am strigat la Petru sa se imbrace. Prima greseala. Nu tipi la copii pentru ca intra in panica si nu mai coopereaza. I-am pus adidasii in mana si i-am zis ca se incalta cand ajungem jos. Am luat bebelusul in brate, l-am luat pe Petru pe sus, am plecat in sosete, am apucat sa incui usa si am fugit. A doua mare greseala. Uneori poate fi fatala. In loc sa raman in casa si sa sun de acolo la 112, am fugit prin fum cu doi copii dupa mine si am coborat cu liftul, bazandu-ma pe faptul ca liftul fusese folosit de curier cu 2 minute inainte. Nu cred ca m-am simtit vreodata mai aproape de un cosmar decat in lift. Din fata blocului am sunat pompierii. In sosete, disperata si cu doi copii langa mine cred ca paream gonita de sotul bataus, dar nu mai conta.

Ce e de facut, de fapt?
1) Nu te gandesti niciodata ca tie nu ti se poate intampla.
2) Pui cheder de jur imprejurul usii, astfel incat sa nu intre in casa, pe sub usa sau pe laterale fum in caz de incendiu.
3) Nu faci ce am facut eu. Daca e fum gros pe hol sub nicio forma nu pleci din casa. Suni urgent la 112 din apartament. La bloc la noi au ajuns cu 3 echipaje in 5 minute.
4) Citesti pe net si retii instructiunile ISU in caz de urgente.

Luase foc un panou electric intr-un apartament unde nu era nimeni acasa. Copiii nu s-au intoxicat cu fum. Eu o sa ma inscriu la curs de prim ajutor.

Citește mai multe însemnări și articole de Elena Dumitrescu aici.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button