viaţa de familie

Elena Dumitrescu: Jurnal de mămică (1) – „Ce buni sunt copiii la casa omului! Așa o ordine îți pun în gânduri, în priorități și în viață!”

Fotograful Elena Dumitrescu notează pe Facebook sentimentele și întâmplările prin care trece în timp ce este, pentru a treia oară, mămică. De la probleme cruciale precum strădania de a asigura condiții propice pentru un atașament sănătos la copil și până la momentele comice generate de oboseală sau nevoile unei mame care alăptează natural, postările ei deschid fereastra spre un univers despre care se vorbește prea puțin: sacrificiul matern de zi cu zi pentru a face din bebe om mare.

Inainte de a merge la spital pentru nastere, ma pregateam sa povestesc cat de traumatizanta va fi fost nasterea naturala in sistemul medical de stat. Dar nu. Nu a fost nimic traumatizant de data asta. Oamenii au fost oameni si am gasit umor si bunatate printre cadrele medicale.

Am vrut rezerva, dar cred ca, de fapt, nu am vrut cu adevarat. Am devenit o persoana singuratica (inca nu stiu de ce, e de psihanalizat putin aici  ) si nu cred ca mi-ar fi facut bine rezerva de spital. Am stat asadar intr-un salon unde eram 7 femei si o singura baie. Curata. Pare blestem, dar jur ca a fost o binecuvantare. Si am stat si cu o doamna de etnie roma, care mi-a placut maxim: optimista, iubitoare, grijulie.

Ce e interesant este ca dupa 3 zile de stat langa aceste femei proaspat trecute prin nastere, unele prin prima nastere, asistand la lacrimile lor de neputinta si de nestiinta, incercand din toate puterile sa le incurajezi si sa le dai speranta ca lucrurile nu sunt atat de rele pe cat le vad ele acum, se leaga ceva de nedefinit intre sufletul tau si sufletul lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ca o paralela, cred ca talharul de pe cruce a fost ales de Hristos ca prim cetatean al raiului SI pentru ca era in aceeasi suferinta fizica si emotionala ca Mantuitorul. Ceilalti, la poalele Crucii, erau bineinteles indurerati insa nu erau in acelasi gen de suferinta fizica ca Hristos. De aici am dedus ca cei care trec prin aceleasi experiente sunt legati cu un fir nevazut poate pentru toata viata. Pentru ca au de impartit un fragment de viata care a curs la fel pentru amandoi.

Ma gandesc des la mamicile din salon si ma rog ca ele si bebelusii lor sa fie fericiti impreuna. Si sper ca toate au reusit sa alapteze! Nu am crezut vreodata ca voi face sedinta de sustinere a alaptarii in mijlocul salonului, dar am facut-o si p-asta! Cred ca ma asteapta o cariera de consilier in alaptare (mama, ce mi-ar placea!!).
Ce buni sunt copiii la casa omului! Asa o ordine iti pun in ganduri, in prioritati si in viata de numa’.

Sursa: Facebook

Citește și Fotograful Elena Dumitrescu despre presiunea asupra femeilor cu mai mult de doi copii: „Nu vă rușinați; să dai viață nu e rușine. Nu se știe cum copilașul vostru va schimba lumea”

Citește și Marșul pentru viață 2017 i-a prilejuit unei bucureștence câteva reflecții despre #rezist ență și #exist ență


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button