VIDEO: Ele sunt siamezele despre care dr. Monica Pop a spus că le-ar fi fost mai bine dacă erau avortate

media-140293819859988400

de Mirela Florescu

La emisiunea din 3 aprilie 2017 „Femei de 10, Bărbaţi de 10” difuzată la TVR 2, dr. Monica Pop s-a pronunţat în favoarea avortului la cerere mai ales în cazuri de dizabilităţi grave ale copilului. Ea a venit cu o fotografie veche de 10 ani în care apăreau două surori siameze lipite în zona capului şi obiecta că acestea nu se pot bucura de viaţă şi că ar fi fost mai bine pentru ele să nu se fi născut.

Un articol mai recent, din 2014, o contrazice însă pe dna dr. Monica Pop. Siamezele respective trăiesc şi chiar par să se bucure cu recunoştinţă de viaţa pe care o au, în ciuda faptului că trebuie să fie mereu împreună.

Wowbiz.ro a relatat că, după ce fetele s-au născut în 2004 la Roma, în 2007 familia lor a plecat la Chicago în speranţa că experţii de acolo le vor putea separa pe fete. Nu s-a reuşit, deoarece riscurile erau prea mari.

Dar, la data realizării materialului, copilele Tatiana şi Anastasia Dogaru se jucau fericite împreună. Singurul lor regret: că nu s-au putut privi niciodată faţă către faţă, ci fiecare a văzut-o pe cealaltă doar din poze.

Două concluzii se pot trage de aici:

  1. Când vorbim despre o viaţă de om, să fim atenţi să nu pronunţăm nimic ce nu îi putem spune respectivului om în timp ce îl privim în ochi.
  2. Apărătoarele avortului pun foarte mult accentul pe autonomia femeii, dar aceste siameze ne învaţă că dragostea şi înţelegerea reciprocă sunt mai presus decât autonomia şi sunt singurele capabile să confere valoare vieţii.

VIDEO. Emisiunea recentă de la TVR 2 unde apare dr. Monica Pop:

Citeşte şi 3 aprilie 2017: Pro-viaţă sau pro-avort? Emisiunea „Femei de 10, Bărbaţi de 10” la TVR 2 cu dr. Monica Pop, dep. Daniel Gheorghe

Citeşte şi Dr. Monica Pop despre lipsa de siguranță a avortului: „Doctorul care face avort știe ce face, dar nu vede ce face”

Citeşte şi Ce i-a răspuns Sorin Focuță, care are boala oaselor de sticlă, doamnei doctor Monica Pop, despre persoanele cu dizabilități

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.