Educaţia sexuală şi familia naturală, pe agenda referendumului din Slovacia

10846062_739081146181651_400200119044648104_n

După ce, în luna iunie a anului trecut Parlamentul slovac a aprobat cu o majoritate de 102 la 18 un amendament la Constituţie care definea căsătoria ca legătură între un bărbat şi o femeie, Alianţa Slovacă pentru Familie a strâns 400,000 de semnături, cu 50,000 mai multe decât limita legal necesară, pentru a iniţia un referendum în favoarea preotejării familiei naturale.

Astfel, pe 7 februarie, anul aceasta, slovacii sunt chemaţi la referendum, pentru a se pronunţa în următoarele chestiuni:

  • Definirea căsătoriei ca uniune între un bărbat şi o femeie;
  • Necesitatea ca părinţii adoptivi să fie căsătoriţi, pentru a furniza cel mai propice mediu familial pentru copiii adoptaţi;
  • Posibilitatea ca părinţii să-şi retragă copiii de la orele de educaţie sexuală şi de la lecţiile în care se vorbeşte de eutanasie.

Alianţa Slovacă pentru familie mai propusese pe agenda referendumului şi pronunţarea cu privire la interzicerea parteneriatelor civile pentru persoanele de acelaşi sex, dar Curtea Constituţională a Slovaciei a interzis această întrebare, pe motiv că parteneriatul civil intră este un drept al omului şi prin urmare este intangibil. Cu toate acestea, lege slovacă încă nu permite astfel de parteneriate, relatează LifeSiteNews.com

Referendumul se confruntă cu boicotul media, şi chiar cu atacuri media agresive, mai ales în presa străină, unde multe surse îl numesc „referendumul homofob”, pretinzând că întrebările referendumului victimizează persoanele care trăiesc în cupluri de acelaşi sex şi le neagă drepturi fundamentale.

De aceea, pe Citizen Go a fost iniţiată şi o petiţie cetăţenească de susţinere a referendumului, care să le dea curaj cetăţenilor slovaci să voteze în favoarea familiei naturale şi a drepturilor părinţilor. Petiţia a fost deja semnată de peste 30.000 de persoane.

Semnează şi tu petiţia aici.

Foto: Facebook

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.