După legalizarea, în 2014, a parteneriatului civil pentru homosexuali, cea mai conservatoare ţară catolică din Europa legiferează şi „căsătoriile” homosexuale

Parliament_House_(Malta).jpeg

Parlamentul Maltei a votat aproape în unanimitate, o lege ce deschide calea căsătoriilor cuplurilor de același sex, la trei ani după crearea unei uniuni civile, transmite AFP.

Este vorba, după cum remarcă agenția menționată, de o revoluție în această țară cu 430.000 de locuitori, unde catolicismul este religie de stat, divorțul nu a fost autorizat decât în 2011 și unde avortul rămâne ilegal.

Biserica Catolică s-a opus ferm textului, dar dezbaterile din Parlament s-au axat în principal pe probleme de semantică.

Cel mai mic stat al Uniunii Europene, Malta devine astfel cea de-a 25-a țară care va permite căsătoria cuplurilor homosexuale și a 15-a din Europa.

În 2014, Malta a legiferat parteneriatele civile pentru homosexuali, ceea ce confirmă faptul că cerinţele activiştilor pro-homosexualitate nu se opresc niciodată şi merg până la extrem, sub pretextul discriminării. Din 2014 încoace, doar 141 de cupluri homosexuale au încheiat parteneriate civile în Malta.

 

, , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns