După legalizarea, în 2014, a parteneriatului civil pentru homosexuali, cea mai conservatoare ţară catolică din Europa legiferează şi „căsătoriile” homosexuale

Parliament_House_(Malta).jpeg

Parlamentul Maltei a votat aproape în unanimitate, o lege ce deschide calea căsătoriilor cuplurilor de același sex, la trei ani după crearea unei uniuni civile, transmite AFP.

Este vorba, după cum remarcă agenția menționată, de o revoluție în această țară cu 430.000 de locuitori, unde catolicismul este religie de stat, divorțul nu a fost autorizat decât în 2011 și unde avortul rămâne ilegal.

Biserica Catolică s-a opus ferm textului, dar dezbaterile din Parlament s-au axat în principal pe probleme de semantică.

Cel mai mic stat al Uniunii Europene, Malta devine astfel cea de-a 25-a țară care va permite căsătoria cuplurilor homosexuale și a 15-a din Europa.

În 2014, Malta a legiferat parteneriatele civile pentru homosexuali, ceea ce confirmă faptul că cerinţele activiştilor pro-homosexualitate nu se opresc niciodată şi merg până la extrem, sub pretextul discriminării. Din 2014 încoace, doar 141 de cupluri homosexuale au încheiat parteneriate civile în Malta.

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , ,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.