avortdizabilităţisindrom Down

După ce fetița ei cu Sindrom Down a împlinit un an, mama i-a scris un mesaj emoționant medicului care îi propusese avortul

_down_emersyn

La 15 luni după nașterea fetiței sale, Emersyn (foto), Courtney Baker, din statul Florida, SUA, i-a scris o scrisoare emoționantă și dureroasă medicului care cândva îi propusese să-și avorteze fetița pentru că era diagnosticată in utero cu Sindrom Down.

O prietenă a lui Courtney care era însărcinată în aceeași perioadă a primit același diagnostic cu privire la copilul ei, dar de la alt medic, care a abordat situația cu totul altfel, spunându-le părinților că aveau un copil perfect.

Iată scrisoarea lui Courtney Baker, devenită virală pe rețelele de socializare, după ce mămica a postat-o și pe pagina de Facebook a medicului:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ne-ați întrebat în mod repetat dacă înțelegem că acest copil va avea o calitate a vieții foarte slabă cu Sindrom Down. Ne-ați sugerat să ne reconsiderăm decizia de a duce sarcina la termen.

Mă întristează. Mă intristează că bătăile inimioarelor pe care le ascultați zilnic nu vă umplu permanent de venerație. Mă întristează că nu zăboviți nicio clipă în fața detaliilor minuțioase și a miracolului acelor degețele, plămâni, ochi și urechi minuscule. Mă întristează că v-ați înșelat când ne-ați spus că un copil cu Sindrom Down ne „va scădea calitatea vieții” și nouă. Mi se frânge inima când mă gândesc că poate i-ați spus exact același lucru unei alte mămici chiar azi. Dar cel mai mult mă întristează că nu veți avea privilegiul de a o cunoaște pe fiica mea, Emersyn.

Și mă rog ca, atunci când veți mai vedea alt copil cu Sindrom Down adăpostit cu dragoste în pântecele mamei sale, când o veți privi pe mamă, să mă vedeți pe mine și să-i spuneți adevărul: „Copilul dumneavoastră e perfect”.

Citește și Cristina Bălan: „E trist dacă dragostea ta e condiționată de «perfecțiune»”

Citește și Premiu ONU pentru emisiunea TVR Cluj realizată de trei tineri cu Sindrom Down, prima de acest fel din Europa

Citește și Noua Voce a României, mama unor gemeni cu Sindrom Down: „Nu înțeleg cum cineva poate să afirme că, dacă extermini o sarcină cu un defect genetic, este un lucru bun”

Citește și Povestea ofițerului FBI care a vrut să-și avorteze fetița cu Sindrom Down / Revista „Pentru viață” nr. 4 – Primăvara 2015

Citește și I s-a spus că nu va putea să cânte niciodată, dar, când muzica începe, sfidează toate legile naturii

Sursa: Life News

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button