libertate de conștiință

Dreptul de a avorta până în momentul nașterii fără nicio restricție – atracție turistică în statul american Colorado

Licența de a ucide copiii nenăscuți până în momentul nașterii a devenit „atracție turistică” pentru cei interesați să viziteze statul american Colorado. Pe autostrada care leagă statele Utah și Colorado se poate vedea un imens panou publicitar pe care scrie „Bine ați venit în Colorado, unde puteți efectua un avort sigur și legal”!  Bineînțeles, panoul publicitar este finanțat de către rețeaua de avorturi Planned Parenthood.

În statul Utah legislația este mai restrictivă în ceea ce privește avorturile, în timp ce în Colorado avortul este permis, indiferent de motiv, până în momentul nașterii. În aceste condiții, numărul de avorturi ale femeilor din afara statului este în creștere. În 2018 la nivelul statului Colorado 8% din femeile care au avortat au fost din alte state. În clinicile situate în apropierea granițelor statale ponderea femeilor din alte state care au avortat a ajuns chiar la 40%, cum este și cazul clinicii Planned Parenthood din orașul Durango.  În prezent avorturile până în momentul nașterii sunt  legale în Alaska, Colorado, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, Oregon and Vermont și Washington D.C., iar numărul copiilor avortați în al treilea trimestru de sarcină a ajuns 12.000 annual, din care peste 98% erau perfect sănătoși.

Sursă: lifenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. De ce suntem atât de egoiști? De ce suntem atât de orbiți încât sa nu vedem răutatea din spatele acestor mesaje/bannere?
    Parca cineva, in mod intenționat, ataca dreptul la viață al acestor copii. Vorbim de dreptul mamelor, dar dreptul acestor suflete nenascute ? Cine aude glasul si strigatul lor? Ne trăim in mod egoist viata, fara sa lăsam posibilitatea si altora sa se bucure de o raza de soare, de o floare, de oameni, de dragoste, de lumină… Si culmea e ca oprim de la viață si urâm sânge din sângele nostru, viata din viata noastră…cum putem minți în halul acesta si sa mai afirmam ca iubim (despre orice am spune asta), când nu iubim chiar „o părticică” din noi?!
    Ne place sa ne desfătam trupul cu tot felul de mâncăruri si plăceri, dar nu suntem in stare sa ne asumam asta si îi oprim si pe alții de la viață. Găsiți-va alte placeri, care va ucid doar pe voi, nu si suflete nevinovate, care nu au apucat sa cunoască nici o bucurie a acestei lumi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button