familievaccinurivalorile familieiviaţa de familie

Dragoste de mamă: „Pe mine nu mă dezlipește nimic de Mihăiță, doar moartea”. Fosta soție a lui Nelu Ploieșteanu nu a ieșit zeci de ani din casă, dedicându-se îngrijirii fiului ei

Decesul recent al lui Mihăiță, cel de al cincilea copil al cântărețului Nelu Ploieșteanu, a readus în atenția publică dedicarea totală cu care l-a îngrijit mama lui, Elena, fosta soție a artistului. Ea nu s-a depărtat, literalmente, de copil timp de zeci de ani. Este o poveste emoționantă despre o jertfă totală a unei mame din dragoste pentru fiul ei.

„Mihaita a venit pe lume perfect sanatos, dar un banal vaccin i-a cauzat suferinta. De la varsta de doua luni are tetrapareza spastica si encefalopatie. N-am vrut sa-l operam, pentru ca puteam sa-l pierdem. La noi in casa nu se foloseste cuvantul handicap. Cand eu nu sunt acasa, baiatul nu mai vrea sa manance, nu mai vrea sa bea ceai. Dar eu nu prea plec de acasa. Vara plecam la munte, din aprilie si pana in octombrie. De 26 de ani dorm cu el. Il iau in brate, iar el se simte in siguranta. Daca Dumnezeu mi-a dat crucea asta, o duc, ce pot sa fac?!”, declara sotia lui Nelu Ploiesteanu la emisiunea WOWbiz, în 2013.

În 2014, Elena Ploieșteanu declara la emisiunea Acces Direct de la Antena 1: „Mă dor şi mâinile şi mijlocul. Nu mă plâng. Nu m-am plâns niciodată. Nu vreau să-mi plângă nimeni de milă. Acest copil luptă de ani de zile şi eu să renunţ? Pe mine nu mă dezlipeşte nimic de Mihăiţă, doar moartea. La o lună şi jumătate medicii i-au făcut un vaccin şi la două săptămâni nu a mai mişcat nici mânuţe, nici picioruşe. În momentul în care i-a făcut vaccinul s-a înnegrit tot. Probabil atunci nu i s-a oxigenat bine creierul. După câţiva ani am mers să caut fişa, dar nu am mai găsit-o”.

La emisiunea WOWbiz, în 2013, maestrul Ploiesteanu declara: „Am fost cel mai bucuros om din lume cand a venit pe lume. Era al cincilea copil si singurul meu baiat. Nu vreau sa se inteleaga gresit, n-am nevoie de nimic de la nimeni. Pentru sotia mea este foarte greu. Ea nu a mai iesit din casa de 26 de ani. Mihaita este dependent de ea, dar nu s-a plans niciodata. Bineinteles ca n-a mai avut nicio vacanta de 26 de ani. I-am depistat boala foarte devreme, i-am adus un frigider de medicamente, dar nu l-au putut ajuta mai mult decat atat. Oricum, mie nu mi-a fost niciodata rusine cu baiatul meu. Este tintuit la pat de 26 de ani, dar e bibeloul familiei noastre”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În noaptea de 20-21 aprilie 2018, Mihăiță a decedat și astfel moartea a despărțit-o pe mamă de fiul ei pentru care se ruga neîncetat. Ne rămâne povestea uimitoare și exemplară despre dragostea de mamă și relația indestructibilă dintre cei doi.


Acest articol se bazează pe opiniile surselor citate. Informațiile de aici nu reprezintă sfaturi medicale și nu sunt prezentate cu scopul de a înlocui relația directă a cititorilor cu medicul lor sau cu un profesionist acreditat în domeniul sănătății. Stiripentruviata.ro se pronunță în favoarea respectării drepturilor constituționale și a drepturilor pacientului de a alege liber, după consultarea medicului, tratamentul și profilaxia pentru sine și pentru copiii săi.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button