familie

Dragnea: Referendumul pentru căsătorie va fi pe 30 septembrie 2018 sau în duminica următoare

Referendumul pentru modificarea Constituţiei în scopul clarificării definiției căsătoriei poate avea loc pe 30 septembrie sau în prima duminică din octombrie, a declarat marţi, 24 iulie 2018, citat de Agerpres, preşedintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea:

Cred că în prima săptămână a lunii septembrie trebuie să fie votul în Senat pentru declanşarea referendumului pentru modificarea Constituţiei în sensul dorit de cei 3 milioane de cetăţeni care au semnat acea iniţiativă.

Şi referendumul poate fi organizat la sfârşitul lunii septembrie, poate fi 30 septembrie sau prima duminică din octombrie.

Trebuie să avem o discuţie şi cu Guvernul şi o vom avea în perioada următoare, pentru că oricum se va organiza referendumul.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ziare.com mai notează că Dragnea a tinut sa precizeze și următoarele:

Nu e obligatoriu sa fie duminica și nu e obligatoriu doar o zi; nu e limitativ.

Un referendum pe două zile fost organizat și în 2003, tot pentru revizuirea Constituției. Acesta s-a desfasurat în perioada 18-19 octombrie.

Sursa:

NOU! Citește și Interviu cu Ana-Corina Săcrieru: „Referendumul pentru căsătorie, un exercițiu de unire”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button