bioeticălibertate de conștiințăvaccinuri

Dr. Vasile Astărăstoae: „Sunt pro vaccinare și ferm împotriva vaccinării «cu forța»”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Medicul Vasile Astărăstoae, care a făcut parte timp de 16 ani din Comitetul Director de Bioetică al Consiliului Europei, a publicat pe Facebook a notiță în care critică proiectul de Lege a vaccinării pe cale de a fi adoptat de Parlament. Problemele pe care le-a identificat la lege sunt următoarele:

art.10 – tipurile de reacții adverse postvaccinare se vor stabili prin hotărâre a Guvernului (!?) – practic o metodă de a limita numărul reacțiilor adverse eligibile pentru despăgubiri bănești

art.11 permite firmelor care comercializează vaccinuri, interesate de profit, să desfășoare campanii de informare cu girul ministerului, creându-se practic un CONFLICT DE INTERESE protejat de lege

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

art. 59 descurajează PERSONALUL MEDICO-SANITAR SĂ RAPORTEZE REACȚIILE adverse postvaccinale

„De ce ar furniza personalul medical informații «incorecte, nedovedite științific» legate de vaccinuri? Mai ales când curentul qvasi-unanim este pro-vaccinare?”, se întreabă dr. Vasile Astărăstoae.

El adaugă că „știința nu și-a spus ultimul cuvânt în domeniul vaccinării. Dimpotrivă. Noi vaccinuri apar continuu pe piață, altele sunt retrase, noi studii apar. De multe ori studiile noi răstoarnă informații considerate anterior ca dovedite științific”.

Specialistul mai avertizează și că „știința încearcă o tiranie prin intermediul statuluiȘtiința necontrolată devine o armă seculară, un crez, care este impus prin amenzi și închisoare, care este proclamat ca adevăr nu în predici, ci în legi și statute, care este răspândit nu de predicatori, ci de polițiști”.

„Scopul științei este acela de a integra omul și de a-l împăca cu natura. Prin urmare, în științele vieții numai cunoașterea nu este suficientă; ea trebuie înconjurată de umanism și controlată de valorile moralei, care sunt supreme”, afirmă medicul.

Citește aici textul integral al opiniei publicate de dr. Vasile Astărăstoae.

Într-un comentariu ulterior, el a mai adăugat: „Victime colaterale vor fi medicii care vaccinează. Cum reacțiile adverse eligibile pentru despăgubiri de la stat sunt decise prin Hotărâre de Guvern, restul vor fi imputabile medicilor. Instanțele din România vor condamna medicii fără nici o reținere.”

Consecința? Medicii nu vor mai raporta efectele adverse.


Acest articol se bazează pe opiniile surselor citate. Informațiile de aici nu reprezintă sfaturi medicale și nu sunt prezentate cu scopul de a înlocui relația directă a cititorilor cu medicul lor sau cu un profesionist acreditat în domeniul sănătății. Stiripentruviata.ro se pronunță în favoarea respectării drepturilor constituționale și a drepturilor pacientului de a alege liber, după consultarea medicului, tratamentul și profilaxia pentru sine și pentru copiii săi.

BUCUREȘTI. Lanț uman de 5.000 de oameni în jurul Parlamentului, împotriva legii obligativității vaccinării

VIDEO. Protest împotriva vaccinării obligatorii la București

Proteste în toată țara. Protecția Copilului va interveni dacă părinții nu-și vaccinează copiii

FOTO. ACUM la FOCȘANI: Protest împotriva obligativității vaccinării

Mărturie de la FOCȘANI: „La 4 ore după vaccin, copilul mi-a intrat în comă. Dacă se adoptă legea vaccinării obligatorii, intru în greva foamei!”

Cătălin Ivan participă la protestul împotriva legii vaccinării obligatorii: „Frica nu trebuie să fie argumentul suprem când guvernanții vor să ne facă bine cu forța”

FOTO. Protest împotriva obligativității vaccinării la Bacău

VIDEO. Protest cu participare numeroasă și la Brașov împotriva obligativității vaccinării

Dr. Vasile Astărăstoae: „Sunt pro vaccinare și ferm împotriva vaccinării «cu forța»”

Declic.ro a șters o petiție împotriva obligativității vaccinării semnată de 31.000 de români

MEMORIU integral. Platforma ÎMPREUNĂ se opune legii obligativității vaccinării


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button