Dr. Camelia Smicală se luptă pentru a determina autoritățile române să ceară Finlandei eliberarea copiilor săi din custodia statului

12065736_1046876225346856_1756939775735829297_n

Un alt caz de răpire abuzivă a unor copii de lângă mama lor s-a întâmplat în Finlanda, cu ani în urmă. Autoritățile pentru protecția copilului au luat de lângă mamă cei trei copii, în ciuda faptului că aceștia se temeau de tată, iar procesul de custodie era pe rol.

I-au ridicat cu forța, rănind mama și forțând copiii, fără ca măcar să prezinte ordin judecătoresc în acest scop. Ordinul judecătoresc a fost postadatat față de momentul ridicării copiilor.

În prezent, mama este în România pentru a determina autoritățile să facă demersurile necesare pentru a o ajuta să-și recupereze copiii. Dr. Smicală spune că situația ar fi fost alta dacă funcționarii Ministerului Afacerilor Externe ar fi reacționat în timp util în 2007, oferind actele traduse care certificau cetățenia română a copiilor.

Medicul român Mihaela Smicală se luptă în instanţă cu fostul ei soţ – finlandezul Petri Jalaskoski – pentru custodia copiilor, Maria, de 10 ani, şi Mihail, de 11 ani. Acum un an, cei mici au fost smulşi din braţele mamei, după ce tatăl le-a spus autorităţilor că femeia ar vrea să fugă cu ei în România. Atunci, ea a reuşit să îi recupereze. Dar i-a pierdut din nou, după un an.

Până când instanţa va hotărî la cine rămân copiii, Maria şi Mihail sunt în grija Protecţiei Copilului din Finlanda. Mama a înregistrat discuţiile pe care le-a avut cu ei, ca să demonstreze că cei mici se tem de tată. Tatăl neagă această versiune.

Imagini cutremurătoare de la răpirea copiilor de lângă mama lor de către autoritățile finlandeze, precum și o intervenție telefonică a mamei, cu detalii despre caz poate fi vizionată și în emisiunea „Jocuri de putere”de la Realitatea TV din 29.06.2016:

Minutele 06:38-09:13

Minutele 39:10-49:01

Citește și Procese inechitabile în tribunalele de familie britanice: Cum au ajuns copiii lui Florin Barbu, cetățeni români, să fie dați în adopție unui cuplu de homosexuali

Citește și Un alt Barnevernet? Ca și Florin Barbu, Andreea Bradeanu riscă și ea arestarea făcând publice informații despre procesul inechitabil prin care statul britanic i-a luat custodia copiilor

Citește și Comunicat: Senator român aduce drepturile parentale și dreptul la viață în discuția forurilor europene

Citește și VIDEO. Documentar ARTE: „Norvegia. Familii destrămate”

Citește și Un alt abuz al autorităților britanice de protecția copilului: cazul fiului lui Eugene Lukjanenko

 

No comments yet.

Lasă un răspuns