Marşul pentru Viaţă

Donald Trump, primul președinte american care se adresează, în direct de la Casa Albă, Marșului pentru Viață

Miercuri, 17 ianuarie 2018, Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a anunțat că Președintele Trump se va adresa în direct Marșului pentru Viață de vineri, 19 ianuarie 2018 la Washington, DC.

Din prima zi de mandat, Președintele Trump a rămas neclintit în campania sa de protejare a copiilor nenăscuți”, a declarat cu Jeanne Mancini, Președinta Marșului pentru Viață de la Washington, DC, citată de LifeSiteNews.com.

Înainte de ediția din 2017 a Marșului pentru Viață de la Washington, Președintele Donald Trump a remarcat tăcerea presei de mainstream cu privire la un eveniment cu o participare atât de amplă și o tradiție atât de îndelungată.

Sute de mii de americani participă anual, adeseori pe un ger mușcător, la Marșul pentru Viață, eveniment ajuns anul acesta la a 45-a ediție. Marșul se organizează în SUA în preajma datei de 22 ianuarie, când, în 1973, Curtea Supremă a SUA a retras protecția acordată vieții copiilor nenăscuți, legalizând practic avortul la cerere pe întreg teritoriul SUA și pe parcursul tuturor celor nouă luni de sarcină. Tema de anul acesta a Marșul pentru Viață de la Washington, DC a fost „Love Saves Lives” („Dragostea salvează vieți”).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Anul trecut, la marș au participat în persoană și au susținut scurte alocuțiuni Vicepreședintele SUA, Mike Pence, și soția sa, Karen, precum și Kellyanne Conway, consilier la Casa Albă și coordonatoarea campaniei prezidențiale a lui Donald Trump. Toți trei sunt participanți și susținători cu ștate vechi ai Marșului pentru Viață.

Până acum, Președintele Trump a luat următoarele măsuri care țin de o politică pro-viață, atât în plan intern, cât și extern.

  • a reinstaurat Politica de la Mexico City Policy, care interzice furnizarea de fonduri guvernamentale organizațiilor care promovează avortul în alte țări
  • a semnat o lege care le permite statelor SUA să retragă finanțarea pentru Planned Parenthood, cel mai mare furnizor american și internațional de servicii de avort, care, pe lângă veniturile proprii, primea și ajutor din banii publici, pretinzând că furnizează și alte servicii de sănătate pentru femei
  • a numit în poziții-cheie ale Administrației SUA persoane declarat pro-viață
  • a semnat o lege care le permite organizațiilor și companiilor să nu le ofere angajaților asigurări medicale ce decontează servicii la care conștiința angajatorului nu poate adera (de exemplu, o lege dată de Administrația Obama obliga organizațiile catolice să le deconteze angajatelor servicii de contracepție și avort)
  • a numit la ONU o reprezentantă pro-viață, pe Nikky Haley
  • poziția SUA afirmată la ONU este: „Noi nu recunoaştem avortul ca metodă de planificare familială şi nici nu sprijinim ideea includerii acestui serviciu în oferta sistemelor de sănătate finanţate public. Statele Unite este cel mai mare furnizor bilateral de servicii publice de sănătate reproductivă şi asistenţă în planficarea familială”
  • a retras finanțarea acordată de SUA unui fond ONU, UNFPA, acuzat că susține avorturile forțate în China


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button