avortMarşul pentru Viaţă

Discursul Mariei Juravle, Președinte Studenți pentru Viață Brașov, la Marșul pentru Viață 2017 de la Brașov

17264837_1395339860540904_8198845874156538970_n

 

Aș vrea să cugetați fiecare dintre dumneavoastră ce simțiți că reprezintă viața…

Viața, pentru mine,  este cel mai frumos dar pe care-l putem primi de la Dumnezeu și trebuie să ne purtăm în consecință. Bucurându-ne de el. Cu grijă. Și nu trebuie să fim egoiști, bucurându-ne doar noi de viață, ci sa acordăm această șansă tuturor, chiar și micuților care încă nu s-au născut.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cred că de aici ar trebui să începem. Cine are dreptul să trăiască?

Când eram mică, îmi amintesc de o întâmplare cu bunicul meu, Dumnezeu să-l odihnească. Aveam mai puțin de 5 ani. Mă jucam adesea  în noroi. Îmi plăcea să cred că „făceam mâncare”. Atunci am zărit cea mai mică insectă, cât un fir de praf… M-am întors către bunicul și l-am întrebat cum se cheamă acea insectă. Și mă pregăteam să pun un deget pe ea s-o strivesc. Atunci știu că bunicul mi-a spus un lucru: „Nu i-ai dat tu viață, nu ai dreptul să i-o iei!”

Probabil mulți dintre cei prezenți vor rememora aceste cuvinte. Dar vreau să punctez un lucru: când îi dai viață, te mai înduri să i-o iei? Depășește mult puterea noastră de înțelegere: cum pot unii oameni să decidă cine are sau nu dreptul să trăiască…

Cred că am experimentat cu toții dragostea de mamă, sau cum îmi place mie să-i spun, prima dragoste…  Dar oare mamele noastre ne-au iubit chiar din prima clipă? Chiar de când au simțit că au loc niște schimbări în corpul lor și apoi au experimentat fiecare simptom al unei sarcini? Oare ne-au iubit și atunci când au simțit că nu e momentul potrivit pentru ele să devină mame? Eu mă întreb adesea acest lucru. Când simt că nu sunt pregătite, oare nu au nevoie de ajutor? Nu e nevoie de cineva lângă ele care să le spună: „Sunt aici pentru tine. Vom trece prin asta împreună!”?

Pentru mine asta înseamnă Marșul pentru viață: bucuria de a fi primit darul vieții, importanța fiecărei vieți în parte și solidaritatea față de mamele care simt că nu pot face față singure responsabilității de a crește un copil. O voce care să-i spună: „Sunt alături de tine.”

În acest an, mesajul pe care vrem să-l transmitem este acela că suntem datori cu toții, ca societate, să întindem acea mână de ajutor, să fim acea voce. „Ajută mama și copilul, ei depind de tine!”

Mulțumim tuturor voluntarilor care s-au implicat în activitățile din Luna pentru viață, organizatorilor Marșului pentru viață, partenerilor, participanților și celor care ne-au sprijinit în a promova acest eveniment. Vă mulțumim! Ne vom întâlni și anul viitor, pentru a apăra viața!

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button