miracolul vieţii

Deși trăiește de 45 de ani într-un spital, este fericit și iubește viața

Cum ar putea ca o viață întreagă petrecută în spital să fie o experiență fericită și împlinită? BBC a răspuns la această întrebare împărtășind povestea plină de inspirație a lui Paulo Henrique Machado din Brazilia, care a stat cuplat la un aparat de respirație artificială încă de când era copil.

Pierzându-și mama pe când avea numai două zile. iar la scurt timp după aceea îmbolnăvindu-se de poliomielită, destinul părea să-i fi dat lui Paulo o palmă grea de la o vârstă foarte fragedă. Focarul de poliomielită care l-a afectat pe Paulo a afectat și mulți alți sugari și copii ce, de asemenea, au necesitat spitalizare pentru întreaga lor viață. Șapte dintre acești copii au crescut împreună cu Paulo în „casa lui spital”, Clínica Sao Paulo. Speranța de viață în cazul lor era de doar zece ani. Pe măsură ce creștea, Paulo și-a pierdut, unul câte unul, prietenii, datorită efectelor bolii. „A fost dificil.”, spune Machado. „Fiecare pierdere a fost ca un dezmembrare, știți, fizic … ca o mutilare”. Cu toate acestea, împreună cu prietena și colega lui de cameră, Eliana, au sfidat în mod dramatic riscul. Paulo are acum 45 de ani.

Am explorat în sus și în jos coridoarele, intrând în camerele celorlalți copii care au fost aici – acesta este modul în care mi-am descoperit propriul univers,” vorbește Paulo despre copilăria lui. În ciuda limitelor sale, el și-a petrecut cei patruzeci și cinci ani de spitalizare (cu doar aproximativ cincizeci de ieșiri în afara spitalului), având o perspectivă optimistă și productiva asupra vieții.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

El se trezește în fiecare zi lângă Eliana pe care o consideră sora lui. Relația lor i-a oferit putere:

În fiecare zi când mă trezesc am certitudinea că puterea mea este acolo – Eliana. Și acest lucru este reciproc. Am încredere în ea și ea are încredere în mine. „

Deși mobilitatea lor este limitată, petrecându-și tot timpul conectați la aparate, atât Eliana cât și Paulo au realizat lucruri inimaginabile. Eliana este un autor publicat și totodată pictor, folosindu-și gura pentru a realiza tablourile. Paulo, un fanatic al filmelor, este animator pe calculator. El a reușit să strângă 65.000 dolari într-o campanie online cu scopul de a anima o serie bazată pe una dintre cărțile Elianei. Aceasta se va numi „Aventurile lui Leca și prietenii ei” și prezintă aventurile trăite într-un spital de niște copii cu aceesi condiție ca a lui. Paulo este de părere că, fiind o persoană cu dizabilități, acest lucru îi dă o capacitate unică de a portretiza cu un puternic simț al realității filmul sau.

Vizitatorii se minunează de liniștea ce domnește în rezerva lui Paulo, comparativ cu atmosfera agitată din restul spitalului. „Ești într-un mediu în care există pacienți în stare critică, membri îngrijorați ai familiilor, medici și asistente medicale care se agita în jurul tău. Dar când m-am dus în camera lor, părea că am pășit într-o altă lume.”, a declarat prietenul lui Paulo.

Ligia Marcia Fizeto, care face parte din echipa medicală a lui Paulo încă din copilăria acestuia, a concluzionat: „Sunt atât de fericită că el își poate atinge unul dintre obiective, acela de a face un film. Este uimitor până unde au ajuns, nu-i așa?”

Prelucrare după: LifeNews


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button