familie

Deși Mihai Smicală e admis la un gimnaziu de elită, Finlanda îl obligă să meargă la o școală de cartier și îl amenință cu psihiatrul

Serviciile Sociale din Finlanda sunt supărate când un copil din grija lor își depășește condiția?

de Redacția Stiripentruviata.ro

Medicul român Camelia Smicală, care are doi copii, pe Mihai și Maria, sechestrați împotriva voinței lor în centre de protecția copilului din Finlanda, scrie despre un nou abuz la care este supus Mihai Smicală: îi este îngrădit dreptul fundamental la educație și este amenințat cu evaluarea psihiatrică.


„Tortura psihică a copiilor continuă”, scrie Camelia Smicală pe Facebook.

„Mihai a refuzat să meargă la școala de cartier la care Socialul îl obligă să meargă. Mihai a intrat prin examen de admitere la un gimnaziu cu profil de limbi latine [clasice n.ed.].”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Conform legii finlandeze, acesta are dreptul de a frecventa cursurile școlii pe care și-a dorit-o. Conform legislației finlandeze, Mihai are dreptul la ore de limba maternă, care este oficial limba română.

„Socialul îi încalcă aceste drepturi, la fel cum îi încalcă absolut toate celelalte drepturi.”

„Cum într-o dictatură legea nu are nici o valoare , ci importantă este reducerea la tăcere a celor care se opun regimului, socialul a convocat pe mâine o ședință școală+social+psihiatru la care nu sunt primită, deși sunt tutorele legal al copiilor (altă încălcare a legii). Nici avocatul copiilor nu este primit.”

„Având în vedere că în aceeași zi au aranjat un consult psihiatric, vă puteți închipui care este planul lor!”

„Deoarece poliția refuză să cerceteze încălcările grave ale legii de către protecția copilului, în schimb încearcă să mă închidă pe mine in baza unor dosare fabricate, deoarece accesul la justiție este zero (de cinci ani justiția refuză judecarea cazului), singura noastră posibilitate de autoapărare rămâne mediatizarea”, a încheiat Camelia Smicală.


Mihai Smicală a intrat primul pe listă la un gimnaziu de elită din Finlanda

Mihai Smicală, primul copil dintr-un centru social din Finlanda care are rezultate foarte bune la școală

Mihai Smicală a fost mutat la alt centru, deși în evaluarea lui scria că trebuie trimis acasă

BREAKING. Mihai Smicală: „Am fugit fiindcă m-au sunat la școală de la casa de copii și mi-au zis că vin să mă ia. Vreau o viață normală și cei care mi-au făcut asta să plătească!”

Ministrul Bogdan Aurescu i-a cerut Ambasadorului Finlandei menținerea legăturii cu mama și respectarea intereselor Mariei și ale lui Mihai Smicală

Nepsis Winter Festival: Colinde dedicate Mariei și lui Mihai Smicală la Paris

Mihai și Maria Smicală: copilărie fericită în vacanțele petrecute la bunicii din Piatra Neamț

Camelia Smicală: „Vă rugăm frumos să nu-i lăsați să-i distrugă pe Mihai și pe Maria! Uitați-vă la pozele cu ei când erau acasă!”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button