Dep. Diana Tuşa: Iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei, trimisă întâi la Birourile Permanente Reunite, pentru a evita eventuale contestări ulterioare la CCR

17498688_772035049621887_5301235105730967015_n

Dep. Diana Tuşa la Marşul pentru Viaţă 2017 de la Bucureşti

Deputatul Diana Tuşa (PSD) a postat în data de 28 martie 2017 următoarea precizare pe pagina personală de Facebook:

Văd că circulă pe net tot felul de teorii în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în plenul Camerei Deputaților referitor la inițiativa de #revizuire a Constituției.
Ca de obicei, #adevărul este mult mai simplu:
Inițiativa legislativă a fost depusă la Senat, iar plenul acestuia, în mod inexplicabil, a decis ca propunerea să fie transmisă Camerei Deputaților, în calitate de primă Cameră.
Însă NU există niciun argument legal sau constituțional care să consfințească calitatea Camerei Deputaților de primă Cameră.
Prin urmare, pentru a nu exista riscul unei eventuale contestări ulterioare la #CCR, cel mai corect este ca această chestiune să fie discutată în cadrul Birourilor Permanente Reunite, care să tranșeze conflictul de competențe dintre cele două Camere.
Acesta a fost motivul pentru care s-a solicitat în plenul Camerei Deputaților scoaterea de pe lista de vot final și retrimiterea către Birourile Permanente Reunite.

 

No comments yet.

Lasă un răspuns