Declaraţie curajoasă a unui episcop catolic american: rugăciunile pentru căsătoriile între homosexuali sunt blasfemii

episcop

de Ben Johnson

„Rugăciunea pentru căsătoria între persoane de acelaşi sex ar trebui să fie înţeleasă ca o blasfemie”, a spus Thomas Paprocki, Episcop de Springfield, Illinois.

În octombrie 2013, membrii Rainow Sash Movement, o organizaţie care promova căsătoria între persoane de acelaşi sex, anunţau că vor veni să se roage la Catedrala Naşterii Domnului pentru ca proiectul de lege care legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex să fie votat de Senatul din Illinois.

Răspunsul episcopului local a fost că a te ruga Sfintei Fecioare pentru a susţine căsătoriile între homosexuali este un sacrilegiu pe care nu-l va tolera pe proprietatea Bisericii.

Clericul le-a cerut creştinilor să nu profaneze tot ce e sacru cerând degradarea uneia din Tainele Bisericii. Cu argumente din Evanghelie, el a arătat că Iisus a definit clar căsătoria ca o instituţie sfântă pentru bărbat şi o femeie.

Episcopul a decis să interzică accesul în catedrală al oamenilor care ar purta orice accesoriu vestimentar în culorile curcubeului – însemnul mişcării LGBT.

„De asemenea, oricine se va ridica şi se va ruga pentru căsătoria între persoane de acelaşi sex va fi rugat să plece”, a adăugat Episcopul Paprocki.

„Desigur, Catedrala şi Bisericile din parohia noastră sunt întotdeauna deschise tuturor celor care vor să se roage pentru a se pocăi şi pentru a cere iertare lui Dumnezeu pentru păcatele lor”, a mai adăugat el.

Cuvintele sale puternice şi prezenţa ofiţerilor de poliţie în jurul şi în incinta catedralei au dus la abandonarea protestului.

În schimb, activiştii ofensaţi s-au adresat presei: „Noi nu comitem nicio blasfemie. Episcopul este cel care comite o blasfemie. Este imoral ca un episcop să spună astfel de lucruri despre mine sau despre oamenii mei”, a spus Rick Garcia, director politic al Agendei Drepturilor Civile, un grup de presiune LGBT.

Acesta a combătut declaraţia Episcopului Paprocki cu alte declaraţii ale Papei Francis, care, în interpretarea unora, ar încerca să evite reafirmarea învăţăturii Bisericii despre homosexualitate.

Reacţia Episcopului Paprocki este, din păcate, singulară. În 2011, aceeaşi mişcare Rainow Sash Movement i-a mulţumit în mod oficial fostului Arhiepiscop de San Francisco, George Niederauer, pentru că a lăsat la latitudinea bisericilor locale să sprijine agenda mişcării – ceea ce au şi făcut. Vaticanul l-a înlocuit ulterior cu Arhiepiscopul Salvatore Cordileone, un susţinător deschis al familiei tradiţionale.

Episcopul Paprocki este pe deplin conştient de pericolul la care se expune. Fostul său secretar a fost ucis de un activist homosexual.

După ce Senatul din Illinois a făcut o acrobaţie administrativă, mutând intrarea în vigoare a legii pe 1 iunie 2014, proiectul de lege „pentru egalitatea căsătoriei” a avut nevoie de mai puţine voturi pentru aprobare şi a trecut pe 5 noiembrie 2013 cu un vot în plus faţă de numărul minim de voturi necesar pentru a fi aprobat.

Criticii spun că această lege va transforma Illinois în statul american cu cea mai mare ostilitate faţă de libertatea religioasă.

Sursă: LifeSiteNews

Traducere: Ecaterina Bulete

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.