homosexualitate

Declarație curajoasă a unui episcop catolic american: rugăciunile pentru căsătoriile între homosexuali sunt blasfemii

episcop

de Ben Johnson

„Rugăciunea pentru căsătoria între persoane de același sex ar trebui să fie înțeleasă ca o blasfemie”, a spus Thomas Paprocki, Episcop de Springfield, Illinois.

În octombrie 2013, membrii Rainow Sash Movement, o organizație care promova căsătoria între persoane de același sex, anunțau că vor veni să se roage la Catedrala Nașterii Domnului pentru ca proiectul de lege care legaliza căsătoria între persoane de același sex să fie votat de Senatul din Illinois.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Răspunsul episcopului local a fost că a te ruga Sfintei Fecioare pentru a susține căsătoriile între homosexuali este un sacrilegiu pe care nu-l va tolera pe proprietatea Bisericii.

Clericul le-a cerut creștinilor să nu profaneze tot ce e sacru cerând degradarea uneia din Tainele Bisericii. Cu argumente din Evanghelie, el a arătat că Iisus a definit clar căsătoria ca o instituție sfântă pentru bărbat și o femeie.

Episcopul a decis să interzică accesul în catedrală al oamenilor care ar purta orice accesoriu vestimentar în culorile curcubeului – însemnul mișcării LGBT.

„De asemenea, oricine se va ridica și se va ruga pentru căsătoria între persoane de același sex va fi rugat să plece”, a adăugat Episcopul Paprocki.

„Desigur, Catedrala și Bisericile din parohia noastră sunt întotdeauna deschise tuturor celor care vor să se roage pentru a se pocăi și pentru a cere iertare lui Dumnezeu pentru păcatele lor”, a mai adăugat el.

Cuvintele sale puternice și prezența ofițerilor de poliție în jurul și în incinta catedralei au dus la abandonarea protestului.

În schimb, activiștii ofensați s-au adresat presei: „Noi nu comitem nicio blasfemie. Episcopul este cel care comite o blasfemie. Este imoral ca un episcop să spună astfel de lucruri despre mine sau despre oamenii mei”, a spus Rick Garcia, director politic al Agendei Drepturilor Civile, un grup de presiune LGBT.

Acesta a combătut declarația Episcopului Paprocki cu alte declarații ale Papei Francis, care, în interpretarea unora, ar încerca să evite reafirmarea învățăturii Bisericii despre homosexualitate.

Reacția Episcopului Paprocki este, din păcate, singulară. În 2011, aceeași mișcare Rainow Sash Movement i-a mulțumit în mod oficial fostului Arhiepiscop de San Francisco, George Niederauer, pentru că a lăsat la latitudinea bisericilor locale să sprijine agenda mișcării – ceea ce au și făcut. Vaticanul l-a înlocuit ulterior cu Arhiepiscopul Salvatore Cordileone, un susținător deschis al familiei tradiționale.

Episcopul Paprocki este pe deplin conștient de pericolul la care se expune. Fostul său secretar a fost ucis de un activist homosexual.

După ce Senatul din Illinois a făcut o acrobație administrativă, mutând intrarea în vigoare a legii pe 1 iunie 2014, proiectul de lege „pentru egalitatea căsătoriei” a avut nevoie de mai puține voturi pentru aprobare și a trecut pe 5 noiembrie 2013 cu un vot în plus față de numărul minim de voturi necesar pentru a fi aprobat.

Criticii spun că această lege va transforma Illinois în statul american cu cea mai mare ostilitate față de libertatea religioasă.

Sursă: LifeSiteNews

Traducere: Ecaterina Bulete


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


One Comment

  1. foarte adevarat…unul din putinii episcopi care are curaj, in America, sa marturiseasca adevarul public. De 2000 de ani nu s-a trezit un homosexual sa vrea casatorie, si inca in biserica, iar acum, de cand miscarea asta este bine sustinuta si promovata, marile organizatii internationale fac presiuni asupra Bisericii. Biserica nu obliga pe nimeni sa devina crestin, asa ca nimeni nu are dreptul sa impuna inovatii, din exterior. Sunt destule secte care oficiaza astfel de casatori….de ce nu se duc acolo doritorii??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button