familie

De unde vine termenul „boicot” și ce avem de învățat din asta

Merg să votez pentru că am câteva principii, foarte simple, care fac parte din mine. Dacă cineva ar încerca să mi le smulgă, ar trebui să mă sfâșie în bucăți.

Cred că oamenii nu se nasc egali. Unul este înalt, altul scund, unul are talent la matematică, altul la pictură. Avem capacități, trăiri și vise diferite. Ar trebui să fim egali doar atunci când vorbim de dreapta măsură a legii sau legat de șanse, fără să impunem, ideologia devenită absurdă, a corectitudinii politice.

Cred că iubirea se șoptește și nu se urlă. Cred că iubirea este o opțiune și nu un drept. Dacă ar fi un drept… Spuneți-mi unde să mă duc să mi-l revendic? 🤔

Cred că relațiile intime țin exclusiv de spațiul propriului dormitor în care faci ce vrei, atâta timp cât partenerul, indiferent de sex, este major și consensual.🏡🛏️

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cred că trebuie să facem mai des exercițiul informării pentru că ești plătitor de taxe. Nu vrei să știi ce se întâmplă cu banii tăi? Asta și pentru a nu inghiți servitele unuia sau altuia.

Cred că în viață există momente când trebuie să alegi pentru că alegerea ta este parte din tine. Nu contează ce opțiune ai atâtă timp cât o faci asumat. Altfel, poate, vei păți ca Charles Boycott. Cum, nu știi cine a fost Boycott? În anul 1879, în Irlanda Liga Arendașilor a hotărât izolarea moșierilor pentru că puneau prea multe taxe. Prima victimă a fost căpitanul Boycott. Toți au refuzat orice contact cu acesta și cu familia lui.🤐🤐🤐 După un an, familia Boycott a fost nevoită să părăsească moșia și să se refugieze în Anglia. Așa a apărut eponimul boicot.

Cred că libertatea ta se poate întinde până la marginea libertății mele. Valabilă este și reciproca. Ne întâlnim, bem un 🍷🍹🍺🥃 și, deși gândim diferit, nu ne rănim.

Cred în Dumnezeu, în al Său Fiu, Iisus Hristos și în Biserica primara, Biserica ortodoxa. „Cum e posibil […], să crezi în Dumnezeu?” Petre Țuțea i-a răspuns: „Din orgoliu”. Iar, gardianul, mirat: „Cum adică, din orgoliu?” „Sunt atât de mândru, încât nu-mi vine să cred că-s făcut din maimuță!”

Anca Rusu
Sursă: Facebook


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button