De la un cititor: De ce regizorul Alexandru Solomon protestează împotriva „comunismului, fascismului” când vine patriarhul Chiril, dar nu împotriva abuzatorilor sexuali din branşa sa?


Primim de la unul din cititorii Stiripentruviata.ro:


Cu camera video după el şi televiziunile aşteptând „ştirea şocantă”, regizorul Alexandru Solomon a mers pe Dealul Patriarhiei să protesteze. Cu fotografiile patriarhilor Chiril şi Daniel şi ale lui Putin şi Dragnea la piept, s-a tăiat la mână şi a început să arunce cu bani în jur.

Explicaţia lui: „M-am tăiat intenţionat. Cu ocazia vizitei Patriarhului Chiril al Rusiei, care vine în România cu binecuvântarea preşedintelui Putin, fost coleg în KGB, am vrut să fac un dar de sânge şi de bani în memoria tuturor victimelor represiunii comuniste, fasciste din România şi din Rusia. Asta e tot”.

Nu a vrut să facă nici un dar, ci doar să facă scandal. A urmat acelaşi scenariu ca actriţa Oana Mardare de la Cluj: mers în mijlocul unor oameni de altă părere, camera video după ei, jandarmi intervin, victimizarea lor şi demonizarea celor de altă părere şi a jandarmilor.

Sceneta jucată de Alexandru Solomon vine însă într-un moment în care el, ca regizor, ar fi fost chemat să facă ceva pentru alte victime. Victimele hărţuielilor sexuale şi ale abuzurilor sexuale din industria în care lucrează. Sigur a auzit de scandalul Harvey Weinstein şi de campania #metoo. Şi e mai probabil să cunoască îndeaproape cazurile unor victime de acest fel decât victimele comunismului şi nazismului.

Dar corectitudinea politică te face să înjuri capitalismul când eşti în comunism şi în spaţiul public consensul e clar. Şi corectitudinea politică te face să protestezi împotriva comunismului şi nazismului cu ocazia vizitei patriarhului Chiril, fără să îţi pese că tatăl şi bunicul Patriarhului Chiril au făcut decenii de închisoare pentru credinţă, arestaţi de regimul comunist. Aşa se ignoră victimele de aproape şi se luptă aprig, artistic şi politic corect, pentru breaking news…

Citeşte şi Poliţistul Marian Godină: „O actriţă de care nu auzisem s-a gândit că oamenii ăia, ale căror păreri sunt neschimbate de câteva secole, pot fi aduși pe calea cea dreaptă prin dialog”


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

No comments yet.

Lasă un răspuns