sfaturi pentru părinţi

De ce s-au panicat părinții din Anglia: Adolescenții joacă un nou joc riscant pe Facebook: „Provocarea de 48 de ore”

Mail Online, 17 octombrie 2017

Copii cu vârste de la 14 ani în sus participă la un joc periculos pentru ei și familii.

Pe rețeaua de socializare Facebook este lansată provocarea de a dispărea de acasă câte doi, sau în grupuri mai mari, pentru două zile.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În acest timp, ei trebuie să întrerupă orice legătură cu lumea, pentru a reapărea apoi brusc. Scopul este de a obține un scor cât mai mare de răspândire virală a dispariției lor, măsurată în numărul de mențiuni pe care le primesc pe rețeaua de socializare, deoarece toată lumea va intra pe Facebook și va încerca să ia astfel legătura cu ei sau cu prietenii lor.

Mama unui băiat din Marea Britanie a declarat că băiatul ei avea un scor fruntaș la acest joc, deoarece, împreună cu tovarășii săi, a ignorat limita de 48 de ore și a lipsit de acasă pentru 55 de ore. În tot acest timp, părinții au fost muți de spaimă. „Ne gândeam că vor fi violați, traficați sau uciși. Dar lor li s-a părut haios. Nu au avut nici cea mai mică remușcare. Chiar în timp ce mi-l aduceau acasă, el își făcea selfie  din mașina poliției”, a declarat mama respectivului băiat.

Cu ani în urmă, mai ales în Țările Nordice apăruse un joc similar, „Jocul celor 72 (de ore)”, în care un adolescent primea de la altul provocarea de a dispărea fără urmă pentru 12, 24 sau 72 de ore. În 2015, o fată de 13 ani din Franța a dispărut astfel pentru 72 de ore.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button