adolescenţifamiliesfaturi pentru părinţiviaţa de familie

De ce manageri de top din IT compară tableta și smartphone-ul cu cocaina și diavolul

Steve Jobs nu le-a permis copiilor săi să folosească tableta electronică. Iar Bill Gates nu le-a permis copiilor să aibă telefon mobil inteligent mai devreme de adolescență. Soția acestuia, Melinda, a declarat că și așa a fost prea devreme.

În ultimul timp, tot mai mulți manageri  de top din Silicon Valley, zona de înaltă tehnologie din SUA, au mărturisit că le interzic propriilor copii accesul la dispozitive electronice precum smartphone-ul și tablete. The New York Times a publicat de curând un reportaj despre astfel de specialiști care au eliminat cu totul din casa lor ecranele electronice. Scopul? Ca să nu influențeze negativ dezvoltarea copiilor lor.

„Este mai ușor să eliminăm complet timpul alocat acestui tip de activitate, decât să o limităm. Copiii, îndată ce primesc puțin acces, vor mai mult”, explică pentru ziarul citat o expertă în soluții tehnice de socializare online care este căsătorită cu un inginer de la Facebook.

Chris Anderson, fostul redactor-șef al revistei Wired, evidenția astfel potențialul adictiv al ecranelor inteligente: „Pe o scară de la dulciuri la cocaină, se situează mai aproape de ultima”. El mai adaugă că situația depășește capacitatea părinților de a o controla. „Nu am știut ce le făceam creierelor copiilor până când am observat simptomele și consecințele”, a spus el. Atunci a impus o serie de reguli draconice în familie: nimeni nu doarme cu un ecran inteligent în cameră; fără rețele de socializare mai devreme de vârsta de 13 ani; tabletele complet interzise, iar timpul de ecran limitat și controlat de la distanță de părinte. De ce a făcut-o? Pentru că unul din copii a devenit dependent și a pierdut niște ani de copilărie pentru care Anderson se simte personal responsabil.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Copiii lui Anderson au primit smartphone abia când au intrat la liceu. La fel a procedat și o angajată Facebook, a cărei declarație surprinzătoare sună astfel: „Sunt convinsă că diavolul este ascuns în telefoane și face prăpăd printre copiii noștri”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button