religie

Daniel Buzdugan: „Crezi, nu crezi, Sfânta Parascheva este un simbol mare pentru Iași. Să atragă și oasele lor timp de 400 de ani atâția oameni, ca Sfânta Parascheva și mai povestim după aceea”

Daniel Buzdugan se miră pe Facebook de cei care critică sărbătoarea Sfintei Parascheva de la Iași, probabil cel mai mare pelerinaj din lumea ortodoxă, la care anul acesta au ajuns aproximativ 80.000 de închinători. Iată ce scrie vedeta:

„Cum sa faci mișto de oamenii ăștia?
Iartă-i Doamne că nu-și dau seama ce fac!

Mai trist mi se pare când văd ieșeni de-ai mei, ajunși în Capitală, care comentează foarte urât la adresa acestei sfinte atât de iubite. Măcar din patriotism local ar trebui să nu vă bateți joc de un simbol al orașului în care v-ați născut: crezi, nu crezi, Sfânta Parascheva este un simbol mare pentru Iași. Să atragă și oasele lor timp de 400 de ani atâția oameni, ca Sfânta Parascheva și mai povestim după aceea.

Asemenea pelerinaje se organizează si la frații catolici și din fericire nu am văzut nicio reacție de bătaie de joc la adresa oamenilor care participă cu inima curată la așa ceva! Nimeni nu i-a luat la mișto!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Hristos în mijlocul nostru!”

Postarea lui Daniel Buzdugan s-a viralizat, cu peste 8.000 de interacțiuni și peste 1.000 de distribuiri.

Foto: Liviu Chirica
Foto: Silviu Cluci


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


2 Comments

  1. Poate o sa vina ziua cand toate aceste practici or dispare…Doar statul sa se implice prin Constitutie.

    1. Asta nu se va intampla niciodata. „Statul” nu a fost in stare de nimic pentru oamenii obisnuiti, poate doar pentru „alesi”. Om trai si om vedea. Religia nu va disparea niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button