Dan şi Paula Dejeu, medici din Oradea, despre identitatea şi rolul familiei

Sitiripesurse.ro, 13 septembrie 2017

Libertatea de a alege este cu certitudine una dintre cele mai importante posesiuni ale unei ființe umane conștiente și trebuie respectată. În acest sens, este crucial ca fiecare persoană să realizeze faptul că omenirea traversează o perioadă istorică critică, în care se face abuz de liberul arbitru. Faptul că adolescenți începând cu 12-13 ani pot decide prin lege să își definească orientarea sexuală cu sau fără acordul părinților, vorbește de la sine.

Ca medici, am observat și putem spune că individul este expus în permanență unei realități cotidiene de o diversitate care nu cunoaște limite, fără a i se prezenta adevărul față de care trebuie să se raporteze în procesul decizional. Totul se scaldă într-o adâncă și confuză relativitate. Lait-motivul postmodernist susține că totul poate fi orice, oricând, oricum, oriunde și tocmai pentru protejarea liberului arbitru este esențial să ne întrebăm: „Dacă acest lucru este valabil, mai poate fi considerat ceva corect, drept și bine? Dacă da, în ce condiții și cine le stabilește?”

Într-o astfel de realitate, omul este nevoit totuși să ia decizii – pe plan personal, spiritual, profesional și familial. Are în propriile mâini responsabilitatea autodefinirii în toate aceste domenii de viață. Astfel, are pe de o parte toată libertatea de alegere în ceea ce-l privește, iar pe de cealaltă, toate consecințele psiho-somatice și relaționale care derivă din alegerile făcute.

Din perspectiva noastră – medici care au studiat de-a lungul anilor ființa umană în toate aspectele ei la pachet cu teoria evoluționistă versus cea creaționistă – concluzia personală a fost să acceptăm realitatea fizică naturală/firească a lucrurilor care s-au desfășurat dintotdeauna după aceleași principii morfo-fiziologice, de la detaliu la întreg.

Recunoaștem adevărul unic și absolut prezent în Scriptură și în viziuna sa creaționistă, motiv pentru care fiecare aspect al vieților noastre se ghidează după aceste directive și se subordonează voii suverane a lui Dumnezeu, fără ca viața noastră de familie să facă excepție de la ele. Ca medici, nu putem nega aspecte și procese naturale precum nașterea, anatomia, sexualitatea, reproducerea, regenerarea, boala sau moartea. Tot ca medici, putem afirma după ani de zile de experiență profesională că familia – cu rolurile de soț/soție și mai apoi cele de părinte/bunic/străbunic – are sens, scop și logică doar în limitele impuse de Cel Care le-a instituit la începutul omenirii, reprezentând totodată premizele dezvoltarii unei societăți echilibrate și cheia evoluției civilizației de-a lungul vremilor.

Toate acestea le afirmăm în prezent din poziția de medici, soț-soție și părinți a trei copii, într-un cadru familial întemeiat în urmă cu șapte ani înaintea lui Dumnezeu prin legământul de căsătorie.

Dr. Dan Dejeu, Medic Specialist Chirurgie Generală, Chirurgie Oncologică, Chirurgie Laparoscopică și Endoscopie Digestivă
Dr. Paula Dejeu, Medic specialist Medicină de Laborator la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea, Centrul Medical Betania

Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns