Curtea Supremă ne trădează printr-o decizie ilegitimă referitoare la căsătorie

19171463
Sursă: lifesitenews.com

de Brian Brown, LifeSiteNews

Deşi preconizată, decizia este complet nelegitimă. O respingem şi la fel şi poporul american. Ea reprezintă doar activism în tărâmul juridic, legislaţie dictată din scaunul de judecător, cu o majoritate la limită a judecătorilor care şi-au exersat pura putere politică de a-şi impune propriile preferinţe cu privire la căsătorie, deşi nu au nicio autoritate constituţională de a face aceasta. Este o decizie ilegală care contravine deciziilor a peste 50 de milioane de votanţi şi a reprezentanţilor acestora. Este o decizie care aminteşte de altele, la fel de ilegitime – cea din cazul Dred Scott (n. trad. – din 1857, când s-a decis că afro-americanii nu aveau dreptul la libertate şi la cetăţenie americană) şi cea din cazul Roe versus Wade (n. trad. – din 1973, care a liberalizat practica avortului la cerere în toate statele americane) şi va adânci şi mai mult proasta reputaţie a Curţi Supreme.

Nu vă înşelaţi: National Organization for Marriage (NOM) şi alte milioane de americani nu acceptă această decizie. Vom face tot posibilul să o anulăm.

Curtea Supremă a SUA nu are autoritatea de a redefini ceva ce nu a creat. Căsătoria a fost creată cu mult înainte de naşterea Statelor Unite şi a Constituţiei americane. În Constituţia SUA nu scrie nimic despre căsătorie. Majoritatea care a dat decizia respectivă a inventat-o pur şi simplu fără a se baza pe nimic şi fără nicio autoritate constituţională.

În Scrisoare dintr-o închisoare din Birmingham, dr. Martin Luther King discută valoarea morală a nesupunerii faţă de legile nedrepte, ceea ce se aplică şi la deciziile nedrepte ale Curţii Supreme. Dr. King evocă învăţăturile Sf. Toma d’Aquino, care spune că o lege sau decizie nedreaptă este „o lege umană neînrădăcinată în legea eternă sau în legea naturală”.

Decizia Curţii Supreme este lipsită atât de autoritate morală, cât şi constituţională. Nicio lege eternă sau naturală nu permite redefinirea căsătoriei.

Şi nu este prima dată când Curtea Supremă emite o decizie imorală şi nedreaptă. În 1857, Curtea a dat o decizie în infamul caz Dred Scott versus Sandford, hotărând că afro-americanii nu pot deveni cetăţeni ai Statelor Unite şi că guvernele nu avea nicio putere de a respinge sclavia. În 1927, aceeaşi instituţie a girat efectiv eugenia prin decizia ca persoanele cu probleme mintale şi alte „defecte” să fie sterilizate împotriva voinţei lor, declarând că „trei generaţii de imbecili sunt de ajuns”. Iar în cazul Roe versus Wade, Curtea a inventat un drept constituţional la avort pretinzând că acesta este un element constitutiv al dreptului la viaţă privată. Peste 55 de milioane de copii au murit ca urmare a acestei decizii.

Îndemnăm insistent poporul american şi pe viitorii preşedinţi ai acestuia să privească decizia de azi la fel cum a privit preşedintele Abraham Lincoln decizia din cazul Dred Scott când a spus în primul său discurs inaugural: „dacă ar fi ca politica guvernului referitoare la chestiuni vitale, care afectează pe toată lumea, să fie făcută prin decizii ale Curţii Supreme, în clipa în care astfel de decizii s-ar realiza…poporul ar înceta să mai fie propriul conducător, practic cedând guvernarea în mâinile acestui eminent tribunal”.

Decizia nu reprezintă în niciun fel ultimul cuvânt în ceea ce priveşte definiţia căsătoriei. Este doar începutul următoarei faze a luptei. NOM şi-a luat angajamentul de a abroga respectiva decizie pe termen lung şi de a ameliora efectele ei pe termen scurt. Mai precis:

Apelăm la Congres şi guvernele statelor americane să ia imediat măsuri de protejare a drepturilor oamenilor care cred în adevărul căsătoriei, pentru ca aceştia să nu fie discriminaţi, prin adoptarea de către Congres a Legii de Apărare a Primului Amendament (n. trad. – Primul Amendament al Constituţiei americane are ca scop apărarea libertăţii de conştiinţă) şi adoptarea de legislaţie similară în fiecare stat american.
Apelăm la Congres să le propună statelor un amendament constituţional care defineşte căsătoria în lege aşa cum aceasta a existat în realitate de-a lungul întregii existenţe a naţiunii noastre – ca uniune dintre un bărbat şi o femeie.
Facem apel la poporul american să facă din definiţia căsătoriei chestiunea în jurul căreia să graviteze campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2016 şi să aleagă un preşedinte care să apere cu adevărat căsătoria şi care se angajează să ia măsuri specifice pentru a restaura noţiunea de căsătorie în lege, inclusiv prin numirea de judecători la Curtea Supremă care vor avea ocazia să anuleze decizia aceasta.
NOM va lucra neobosit împreună cu aliaţii săi pentru a ajuta la schimbarea culturii, astfel încât americanii să înţeleagă mai bine importanţa căsătoriei pentru copii, familii şi pentru societate în întregul ei.

Deşi decizia Curţii Supreme este în mod cert dezamăgitoare, nu este demoralizantă pentru cei care cred cu tărie în adevărul căsătoriei şi importanţa ei pentru propăşirea socială. În acest sens, pentru noi această decizie se va dovedi însufleţitoare. La fel cum decizia din cazul Roe versus Wade a dat un impuls nou şi energie mişcării pro-viaţă, şi această decizie va trezi poporul american să se alăture mişcării pentru căsătorie.

Ne rugăm ca nedreptatea aceasta să fie repede îndreptată, scutind naţiunea noastră de decenii de suferinţă, cum au fost cele care au urmat deciziei în cazul Roe vs Wade.

Notă: Brian Brown este preşedintele organizaţiei nonprofit National Organization for Marriage, înfiinţată în 2007 pentru a combate legalizarea „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex. Misiunea organizaţiei sale este „protejarea căsătoriei şi a comunităţilor de credinţă care o susţin”.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.