Curtea Supremă de Justiţie a Canadei permite moartea asistată celor ce suferă de depresie

depresie

foto: http://www.freedigitalphotos.net

LifeSiteNews.com, 17 februarie 2015

Decizia Curţii Supreme de Justiţie a Canadei deschide uşa bolnavilor de depresie sau condiţii psihiatrice (termen nedefinit) spre moartea asistată. Părerile însă sunt împărţite, existând opinii atât pro cât şi contra. Dr. Padraic Carr, profesor de psihiatrie al Universităţii  din Alberta şi preşedinte al Asociaţiei de Psihiatrie din Canada, consideră că depresia sau condiţiile psihiatrice pot afecta înţelegerea şi discernământul acestor bolnavi. Pe de altă parte, Udo Schukelenk, profesor de filozofie al Universităţii Queens, crede contrariul spunând că „depresia nu este o boală terminală” iar bolnavii pot trăi până la vârste înaintate.

Exemple controversate ale morţii asistate pe motive de depresie şi condiţii psihiatrice vin din Olanda şi Belgia, unde aceasta a fost deja acceptată, precum: un bărbat recent pensionat ce se simţea singur şi deprimat sau o femeie depresivă după un eşec al unei relaţii de lungă durată.

Acestea sunt câteva exemple care au triplat numărul de morţi asistaţi pe motiv al condiţiilor psihiatrice în anul 2013.

Guvernul canadian trebuie să protejeze persoanele suferinde de depresie şi condiţii psihiatrice şi să nu le abandoneze în favoarea morţii asistate.

Traducere şi prelucrare: Andreea Barla

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie şi de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteţi afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.