avortfamiliereligievalorile familiei

Cum se pot sărbători copiii și bucuria vieții: Patriarhul Ilia al II-lea al Georgiei a botezat peste 27.300 de copii până acum

226753p

De curând, lumea întreagă a sărbătorit Ziua Copilului și Ziua Familiei. Doar puțini se gândesc și la cei nesărbătoriți, la copiii care nu ajung să vadă lumina zilei, deoarece sunt avortați. Este firesc într-un fel. Sărbătoarea copiilor în viață nu trebuie știrbită de durerea pentru cei a căror viață a fost luată.

Dar iată și exemplu de sărbătorire în faptă a copiilor și a bucuriei vieții care promovează o atitudine sănătoasă față de miracolul nașterii de copii. Pentru că mulți au înțeles că a sărbători copiii fără a sprijini nașterea și creșterea lor este o ipocrizie.

Biserica Ortodoxă din Georgia vine în mod constant în sprijinul familiei și al educației copiilor. În mod special, Patriarhul Ilie al II-lea a contribuit la păstrarea vieții multor copiii care au fost în pericol de a fi avortați, dar și la nașterea unor copiii în general.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În acest sens, e plăcut să ne amintim că, pe 19 ianuarie 2016, de sărbătoarea Bobotezei, în catedrala Sfânta Treime din Tbilisi, a avut loc pentru a 42-a oară botezul multor bebeluși, al căror naș este Patriarhul Ilie al Georgiei. Doar în ianuarie 2016, el a devenit naș de botez pentru 659 de copii. Până acum, Patriarhul Ilia al II-lea a botezat peste 27.300 de copii în total.

În 2008, Patriarhul Ilie anunțase că urma să boteze personal fiecare al treilea copil, precum și pe următorii născuți în familiile în care părinții trăiau cununați. Aceasta decizie a fost luată din cauza natalității scăzute din Georgia.

În legătură cu aceasta mulți își amintesc o istorie pe care a povestit-o Părintele Gavriil Urghebadze:

M-am rugat mult pentru înmulțirea poporului georgian. Noaptea am avut o vedenie. Au venit la mine câțiva bărbați și m-au dus într-o clădire albă. Camera era învăluită în întuneric, nu se vedeau nici măcar pereții. Când ochii mi s-au obișnuit, am văzut mulți copii murdari de sânge! Erau aruncați pe jos. M-am ridicat pe vârfuri. Îndată s-a auzit un glas puternic: „Apropiați-vă! Apropiați-vă!” M-am gândit ca probabil se apropie conducătorul celor care mă duseseră acolo. S-a deschis ușa și am văzut-o pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu înconjurată de îngeri! Ea s-a apropiat de mine și mi-a spus: Tu te rogi pentru înmulțirea poporului georgian? Apoi a arătat spre podea si cu un glas puternic mi-a spus: „Gavriil! Crezi că așa se poate înmulți poporul?” Apoi a plecat.

După mărturia Patriarhului Ilie, mulți dintre bebeluși botezați de el sunt copii care au fost salvați de la avort.

Binecuvântarea Patriarhului îi face pe mulți să renunțe la ideea de a avorta. A te înrudi cu Patriarhul este o adevărată fericire pentru familiile din Georgia. Astfel, multe ajung să fie familii cu mai mult de trei copii. Iar în prezent se înregistrează o îmbunătățire a natalității în țară.

Sursă: Pravoslavie.ru

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button