Cum se pot sărbători copiii și bucuria vieții: Patriarhul Ilia al II-lea al Georgiei a botezat peste 27.300 de copii până acum

226753p

De curând, lumea întreagă a sărbătorit Ziua Copilului și Ziua Familiei. Doar puțini se gândesc și la cei nesărbătoriți, la copiii care nu ajung să vadă lumina zilei, deoarece sunt avortați. Este firesc într-un fel. Sărbătoarea copiilor în viață nu trebuie știrbită de durerea pentru cei a căror viață a fost luată.

Dar iată și exemplu de sărbătorire în faptă a copiilor și a bucuriei vieții care promovează o atitudine sănătoasă față de miracolul nașterii de copii. Pentru că mulți au înțeles că a sărbători copiii fără a sprijini nașterea și creșterea lor este o ipocrizie.

Biserica Ortodoxă din Georgia vine în mod constant în sprijinul familiei și al educației copiilor. În mod special, Patriarhul Ilie al II-lea a contribuit la păstrarea vieții multor copiii care au fost în pericol de a fi avortați, dar și la nașterea unor copiii în general.

În acest sens, e plăcut să ne amintim că, pe 19 ianuarie 2016, de sărbătoarea Bobotezei, în catedrala Sfânta Treime din Tbilisi, a avut loc pentru a 42-a oară botezul multor bebeluşi, al căror naș este Patriarhul Ilie al Georgiei. Doar în ianuarie 2016, el a devenit naş de botez pentru 659 de copii. Până acum, Patriarhul Ilia al II-lea a botezat peste 27.300 de copii în total.

În 2008, Patriarhul Ilie anunţase că urma să boteze personal fiecare al treilea copil, precum și pe următorii născuți în familiile în care părinţii trăiau cununaţi. Aceasta decizie a fost luată din cauza natalităţii scăzute din Georgia.

În legătură cu aceasta mulţi îşi amintesc o istorie pe care a povestit-o Părintele Gavriil Urghebadze:

M-am rugat mult pentru înmulţirea poporului georgian. Noaptea am avut o vedenie. Au venit la mine câţiva bărbaţi şi m-au dus într-o clădire albă. Camera era învăluită în întuneric, nu se vedeau nici măcar pereţii. Când ochii mi s-au obişnuit, am văzut mulţi copii murdari de sânge! Erau aruncaţi pe jos. M-am ridicat pe vârfuri. Îndată s-a auzit un glas puternic: „Apropiaţi-vă! Apropiaţi-vă!” M-am gândit ca probabil se apropie conducătorul celor care mă duseseră acolo. S-a deschis uşa şi am văzut-o pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu înconjurată de îngeri! Ea s-a apropiat de mine şi mi-a spus: Tu te rogi pentru înmulţirea poporului georgian? Apoi a arătat spre podea si cu un glas puternic mi-a spus: „Gavriil! Crezi că aşa se poate înmulţi poporul?” Apoi a plecat.

După mărturia Patriarhului Ilie, mulţi dintre bebeluşi botezaţi de el sunt copii care au fost salvaţi de la avort.

Binecuvântarea Patriarhului îi face pe mulţi să renunţe la ideea de a avorta. A te înrudi cu Patriarhul este o adevărată fericire pentru familiile din Georgia. Astfel, multe ajung să fie familii cu mai mult de trei copii. Iar în prezent se înregistrează o îmbunătăţire a natalităţii în ţară.

Sursă: Pravoslavie.ru

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.