homosexualitate

Cum s-a schimbat viața mea începând cu vara trecută / Mărturii ale unor foști homosexuali și lesbiene (10)

200565077-001Următoarea mărturisire este preluată de pe situl organizației JONAH și se referă la progresul înregistrat de un participant la unul dintre seminariile de sfârșit de săptămâna, Călătorie în masculinitate (Journey Into Manhood), pe care organizația JONAH i-l recomandase, acesta beneficiind totodată și de consiliere de specialitate în domeniu. 

Seara trecută discutam cu soția mea despre schimbările pe care ea le-a observat la mine începând din vara trecută. Ea chiar mi-a spus că dacă nu voi pune în aplicare principiile programului de sfârșit de săptămână la care am participat și care au inițiat procesul meu de schimbare, va trebui oricum să mă hotărăsc să îl reiau. Am fost impresionat și fericit de atitudinea ei. Am întocmit o listă cu unele schimbări ce s-au petrecut în viața mea din momentul participării la acest seminar.

Mă gândeam la tine astăzi, simțindu-mă recunoscător pentru că m-ai sfătuit să urmez seminarul JIM de sfârșit de săptămână, primind totodată și consiliere. La momentul respectiv nu am realizat utilitatea acestui seminar. L-am urmat întreg week-end-ul și mă întrebam ce-ar mai fi de făcut. Însă terapia cu un consilier JONAH a fost cheia transformării seminarului JIM într-un succes de termen lung care m-a marcat.

Seminarul de sfârșit de săptămâna JiM a fost o experiență deosebită.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sunt luni de zile de atunci și reflectând asupra celor petrecute, realizez că mi-am consolidat aceste lecții primite nu numai prin intermediul consilierii primite,  dar și prin obținerea unor perspective suplimentare despre care am credința că vor deveni,  cu timpul, parte din mine însumi. Viața mi s-a îmbunătățit în mod semnificativ și cred că aceste schimbări de percepție și de acțiune vor persista.

Acestea ar fi:  

•Nu sunt singur.

•Nu sunt o aberație ciudată și fără speranță.

•Nu mă transform într-un nebun păcătos  doar pentru că îmbrățișez un alt bărbat, chiar dacă îmi plac foarte, foarte mult îmbrățișările și mă simt ca și cum aș primi un pahar cu apă după o lungă călătorie în deșert.

•Am câștigat instrumente practice care să mă ajute să evit capcanele  din viața mea emoțională.

•Deși nu a fost un drum ușor, sunt mai aproape de soția mea acum decât am fost în toți anii de până acum. Simt o reînnoire de tandrețe și respect pentru ea, în loc de resentimente ascunse care-mi otrăveau toate celelalte sentimente.

•Revistele și filmele porno gay nu-mi mai aduc atâta satisfacție precum în trecut, acum părându-mi stridente și artificiale. Sunt încă dependent de asta, însă (spre uimirea mea, uneori) asta nu mai funcționează la fel de bine ca înainte.

•Am din nou prieteni de sex masculin, ceea ce nu credeam că-mi mai dă dreptul odată ce m-am căsătorit.

•Pentru prima dată în viața mea am câțiva prieteni cărora le pot spune orice (și chiar am făcut-o) și ei totuși continuă să mă accepte.

•Relațiile cu toți membrii apropiați ai familiei mele s-au îmbunătățit, ceea ce eu nu credeam că se poate întâmpla vreodată .

•Acum obișnuiesc să merg pe centrul holurilor, mai degrabă decât să mă ascund de-a lungul laturilor (nici măcar nu am realizat că făceam aceasta). De asemenea am o poziție dreaptă a corpului.

•Mă simt mult mai indulgent față de propriul meu corp, nu-mi mai pare atât de străin și sub standard. Sunt recunoscător pentru sănătatea lui.

•Nu mai am atât de des atacuri de panică.

•La întâlniri profesionale pot vorbi cu oamenii și nu mă mai izolez la fel de mult cum obișnuiam.

•Tatăl meu ceresc mă iubește.

•În trecut priveam viitorul cu disperare. Acum însă vreau să trăiesc o viață lungă și sănătoasă.

•Port vara pantaloni scurți și merg la sala de sport.

•Chiar îmi place de mine.

•Sunt un om, în cele mai multe privințe, la fel ca alți oameni . Nu mă aflu într-o zonă gri de gen și nu mai cred că bărbații nu sunt creaturi extraterestre .

•Mă simt confortabil și fericit ieșind din tiparele pe care mi le creasem despre persoana mea. Constat că sunt în același timp și mai bun, dar și mai rău decât credeam despre mine că sunt.

•Atracția față de persoane de același sex este doar o parte din mine. Nu această trăsătură mă definește ca persoană.

Acestea sunt câteva lucruri care îmi vin în minte acum. Sunt cu adevărat recunoscător. Acesta a fost cel mai bun an din viața mea și multe dintre  aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat fără încurajarea și exemplul pe care le-am primit de la cei care au intrat în viața mea. Acum, dacă aș fi dorit, aș fi putut întocmi o listă mult mai lungă cu lucrurile negative care mă caracterizează și care nu s-au schimbat, dar de ce aș dori să fac asta?

Rick, 16 iulie 2013

Sursă: JONAH

Traducere: Elena Jurcă


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button