Cum s-a redus numărul avorturilor cu 25% în ultimii cinci ani în Rusia

Foto: Diaconia.ru

OrthoChristian.com, 26 octombrie 2017 – La cel de al şaptelea congres al Bisericii Ortodoxe Ruse dedicat implicării sociale, eveniment cu 2.000 de participanţi, PF Chiril, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, a declarat avortul drept cea mai importantă prioritate în domeniu:

Cu câţiva ani în urmă am ridicat problema nevoii de a ne concentra atenţia asupra problemei avortului în ţara noastră… Şi repet şi acum: Este cea mai înaltă prioritate a noastră.

Înaltul prelat a mai arătat că nu este suficient doar să li se spună femeilor să nu mai facă avort, ci să li se ofere şi ajutor. Patriarhul a spus că trebuie analizate care sunt motivele care le îndeamnă să facă avort, mai ales pe cele tinere şi foarte tinere: starea materială precară, presiunile din partea părinţilor, care nu îşi doresc ca fiica lor să fie însărcinată şi traiul greu de zi de zi (condiţii improprii de locuire, lipsa veniturilor).

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a arătat că în toate provinciile ruseşti există o cooperare bună între reprezentanţii de vârf ai administraţiei şi episcopiile locale, aceasta rezultând pretutindeni în înfiinţarea de centre de sprijin pentru viitoare mame care acordă ajutor tuturor femeilor însărcinate.

Statisticile prezentate de patriarh la Congres arată că în 2016 în Rusia s-au făcut 650.000 de avorturi la cerere:

Un oraş ca Tyumen are 744.000 de locuitori. Aceasta însemană că anual pierdem câte un oraş întreg.

Veronika Skvorţova, Ministrul Sănătăţii din Rusia, a paticipat la congres, arătând că, în 2016, în Rusia numărul avorturilor a scăzut cu 58.000, ajungându-se la o reducere a acestora cu 250.000, în ultimii cinci ani, ceea ce înseamnă o reducere cu 25%.

Oficialul rus i-a făcut o promisiune publică Patriarhului Chiril, declarând:

Înţelegem că cea mai importantă sarcină comună este lupta împotriva avortului şi ne-am străduit să facem mult în această direcţie. Am deschis 1.500 de centre pentru prevenirea avortului şi alte cabinete [de consiliere] în toată ţara, la maternităţi şi spitale, precum şi centre prenatale.

Vom continua să lucrăm în această direcţie, Preafericirea Voastră.

PF Chiril s-a adresat în repetate rânduri Dumei de Stat (parlamentul Rusiei) în legătură cu „numărul îngrozitor de avorturi” din ţară.

Biserica Ortodoxă Rusă are peste 4.000 de aşezăminte, proiecte şi iniţiative sociale, din care 400 de comunităţi caritabile conduse de măicuţe, 52 de adăposturi pentru femei gravide şi mame cu copii, 100 de centre de ajutor umanitar, 40 de cantine sociale, 400 de proiecte pentru persoanele cu dizabilităţi, 95 de adăposturi pentru oamenii străzii şi peste 500 de organizaţii ortodoxe care îi ajută pe dependenţii de substanţe şi pe familiile acestora.

Citeşte şi PF Chiril: „Când libertatea devine un idol, separată de noţiunea de responsabilitate, omenirea este în pericol de moarte”

Citeşte şi Scrisoarea unei fetiţe către Patriarhul Rusiei:​ „Rugaţi-vă, să am şi eu o mamă” şi răspunsul acestuia

Citeşte şi Patriarhul Chiril își dă binecuvântarea pentru o petiție care cere „încetarea uciderii legale a pruncilor înainte de naștere”


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

,

No comments yet.

Lasă un răspuns