adopţie

FOTO: Cum o susțin pe Facebook pe Sorina familiile din diaspora

Modul în care o țară întreagă, precum și românii de peste hotare au reacționat la răpirea Sorinei din mediul familial în care creștea de șapte ani demonstrează că familia este cel mai important lucru pentru români și că românii se simt direct afectați atunci când familia este afectată.

Reacțiile oamenilor îi contrazic și îi rușineaăe pe cei care anul trecut îi acuzau pe susținătorii referendumului pentru căsătorie că nu aveau în vedere și familia monoparentală ca familie și că voiau recunoaștere doar pentru uniunile „heterosexuale” intacte (bărbat-femeie și copiii acestora).

Reacția românilor confirmă că aceștia au cea mai sănătoasă înțelegere despre familie, că definiția familiei este în esență cea de comuniune în iubire. Astfel, au fost destul de puțini cei care au negat că familia de facto a Sorinei este formată din cei care și-au jertfit din timp și din viață pentru a o crește pe fetiță atâția ani – da, cu ajutor material de la stat, dar aceasta nu face jertfa lor mai puțin importantă și recunoștința Sorinei mai mică.

Astăzi românii – mai ales cei din diaspora – au umplut grupul de susținere UNIȚI PENTRU SORINA! cu fotografii însoțite de mesaje de susținere pentru fetiță și cerând întoarcerea ei în sânul familiei pe care a dat semne clare că nu dorea să o părăsească: familia de plasament, căreia prima instanță i-a recunoscut dreptul de întâietate în procesul de adopție al Sorinei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Fă-ți și tu un selfie cu mesaj de susținere pentru Sorina și postează-l pe profilul propriu însoțit de hashtagul: #Sorina

FOTO

Gelu Vișan: De la Sorina la rețelele de trafic de femei

Reportaj la Kanal D. Psiholog criminalist despre cazul Sorina: „Mă aflu în fața unei răpiri internaționale

Lucian Davidescu: Care e miza? Cazul Sorina va decide soarta Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

Avocatul soților Șărămăt o acuză pe Gabriela Coman că acoperă falsul în acte și conflictul de interese de la DGASPC Mehedinți, care a lucrat ilegal și exclusiv în interesul adoptatorilor internaționali

Nu e vina asistenților maternali că sunt săraci. Sunt oameni. Copiii îi consideră părinți

Luis Lazarus: Stenogramele „întâlnirilor de potrivire” între familia Săcărin și Sorina

FB i-a închis Sorinei Matei și al treilea cont. Liviu Mihaiu cere preluarea masivă a subiectelor ei. Narcisa Iorga: „O foarte gravă cenzură”

Soții Săcărin, audiați 9 ore de către procurori. Vom afla de ce au vrut să o adopte cu forța pe Sorina?

Decizia de interdicție a părăsirii țării pentru Sorina s-a amânat din cauză că „americanii” cer restituirea cheltuielilor de zeci de mii de euro

Jurnalista Roxana Stoian, Pandurul: „USR – PLUS, tăcere asurzitoare pe cazul Sorina”

Un paradox: familia Săcărin a obținut adopția Sorinei ca cetățeni români, dar se comportă față de România ca cetățeni SUA!

După logica Curții de Apel Craiova, toți copiii orfani din România ar trebui trimiși în SUA

Bunul simț răzbate în sfârșit într-un act oficial al cazului Sorina: Cererea e anulare a adopției internaționale făcută de Procurorul General

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și desființarea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button