religie

Sîmbătă, la Focșani: „Cultură și spiritualitate în Vrancea arhaică”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Sâmbătă, 22 februarie, Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei organizează evenimentul Cultură și spiritualitate în Vrancea arhaică, la care va fi prezent și IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, informează site-ul arhiepiscopiei.

Manifestarea are loc de la ora 17:00, la Sala „Balada” din municipiul Focșani și va prilejui lansarea cărților Literatura populară. Nereju, Vrancea și Spiritualitatea tradițională românească în epoca interbelică, inaungurarea unei expoziții grafice, precum și un moment susținut de dr. Varvara Buzilă, etnolog din Chișinău, despre pâine ca „aliment și simbol, experiență a sacrului”.

La eveniment vor participa etnograful dr. Ion Cherciu, cercetător în cadrul Institutului de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu” al Academiei Române, artistul plastic Virginia Georgescu-Hossu, și antropologul Gheorghiță Geană, profesor doctor universitar în cadrul Universității din București și cercetător științific în cadrul Institutului de Antropologie „Francisc I. Rainer” al Academiei Române.

Un moment artistic va fi susținut de Ansamblului folcloric „Țara Vrancei”, condus de Maria Murgoci.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Manifestarea culturală este realizată în parteneriat cu Șezătoarea Basarabia, Șezătoarea București, Șezătoarea Focșani și Asociația „Platforma civică Împreună”, în cadrul proiectului național România își prețuiește tradițiile, iar la Focșani se derulează sub înaltul patronaj al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, care are 8000 de membre, desfășoară activități culturale, educaționale și social-filantropice. Este continuatoarea „Societății Ortodoxe Naționale a Femeilor Române – filiala Buzău”, înființată în anul 1927 de Episcopul Ghenadie Niculescu.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button