Culmea contracepţiei: Bebeluşul Dexter („Dreptaci”) vine pe lume în ciuda steriletului care-i promitea mămicii 99% eficienţă contraceptivă

1-dexter-10284-b

de Iulia Albi, SuntMamica.ro, 5 mai 2017

Există o vorbă care spune că, dacă vrei să îl amuzi pe Dumnezeu, trebuie doar să îi aminteşti ce planuri ţi-ai făcut. Şi dacă există  o imagine în lumea aceasta care să ne transmită acest mesaj, atunci cu siguranţă fotografia de mai sus este aleasa.

Un copilaş a fost fotografiat ţinând în mână steriletul mamei lui, la doar câteva clipe după ce a ieşit din burtică.

În condițiile în care steriletul, sau dispozitivul intrauterin (DIU), este considerat a fi una dintre cele mai folosite metode contraceptive la nivel mondial, cu o eficiență de până la 99%, se pare că micuțul Dexter, bebelușul din imagine, a venit pe lume să ne reamintească tuturor că nu putem decide întotdeauna dacă vrem sau nu să aducem pe lume o nouă viaţă.

Lucy Hellein, mama lui Dexter, a apelat la sterilet în vara lui 2016. Aşa că nu este de mirare că, în decembrie, atunci când a aflat că este însărcinată, a crezut că nu este altceva decât o glumă de-a medicului.

Zilele trecute ea l-a născut pe Dexter, un băiețel perfect sănătos, care la câteva minute de la venirea sa pe lume a devenit celebru. Motivul e simplu: nu doar că a profitat de şansa de 1 % de a se naşte, dar medicul care l-a adus pe lume a hotărât să-l fotografieze cu steriletul mamei sale în mână, imaginea devenind virală în scurt timp.

Deşi Dexter nu a fost întocmai plănuit, mama sa a declarat că nu regretă absolut deloc naşterea lui. “Familia mea se simte binecuvântată”, a spus ea.

 

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.