libertate de conștiință

Cotidianul Adevărul a fost sancționat pentru discriminarea creștinilor

cruce

Informația de mai jos nu privește în mod direct problematica pentru viață, dar el arată că sunt posibile reușite în apărarea valorilor acolo unde puțini s-ar aștepta. În contextul în care comportamentele pentru viață și pentru familie sunt denigrate, vă informăm despre sentința Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Anul trecut, un grup de persoane fizice și juridice au semnalat Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării articolul semnat de Alex Dumitriu, care a fost publicat în data de 17 mai 2013 pe saitul adevărul.ro la rubrica bloguri.

Acesta acuza Biserica Ortodoxă Română că ar fi o „organizație criminală” deoarece susține inițiativa cetățenească „Unul dintre noi”. Mai exact, „o organizație anti-umană, criminală și anti-viață, al cărei scop pare a fi propășirea suferinței și mizeriei, a misticismului și necunoașterii, pentru propria lor bunăstare.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Printr-o decizie rămasă definitivă prin necontestare, CNCD a constatat existența faptei de discriminare religioasă și a sancționat „Adevărul Holding” cu amendă de 2.000 de lei.

Astfel, pentru prima oară în istoria presei din România, un cotidian a fost sancționat pentru discriminarea creștinilor.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button