geneticăreproducere asistată

Copiii cu material genetic de la trei părinți: un experiment lipsit de etică

three_parent-240x180

de Wesley J. Smith, LifeSiteNews.com, 4 iunie 2014

Agenția pentru Embrioni Umani din Marea Britanie se pregătește să aprobe crearea de copii cu material genetic de la trei părinți.

Un articol publicat de agenția Associated Press citează un raport al respectivei autorități, în care se menționează că tehnica respectivă „nu pare să fie nesigură”, cu toate că nimeni nu a testat-o încă. Raportul emis recent de Human Embryo Authority s-a bazat pe experimentele realizate pe animale, dar expertul care a prezidat grupul de lucru a declarat: „Până nu se naște un copil sănătos, nu putem spune că aceste tehnici sunt sigure 100%”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Întrebarea care se pune este nu dacă se naște un copil sănătos, ci dacă nu cumva astfel de copii, chiar dacă evită prin această tehnică, o boală genetică, nu riscă, totuși, să devină un fel de șoareci de laborator pe viață.

Au existat probleme de sănătate și cu animalele astfel produse în laborator, după cum arată un articol despre substituția mitocondrială publicat în revista Science pe 20 septembrie 2013.

Dar, ca să mergem la miezul problemei, nu părinții cu probleme genetice sunt ținta unor astfel de servicii bio-tech, ci imensa piață care se deschide pentru ele odată cu schimbările de stil de viață (apar, de exemplu, așa-zise familii formate din mai mult de doi părinți). Acceptarea acestor tehnici ar duce la acceptarea generală a folosirii ingineriei genetice pentru „producerea” de copii pe scară largă.

******************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button