Copiii cu material genetic de la trei părinţi: un experiment lipsit de etică

three_parent-240x180

de Wesley J. Smith, LifeSiteNews.com, 4 iunie 2014

Agenţia pentru Embrioni Umani din Marea Britanie se pregăteşte să aprobe crearea de copii cu material genetic de la trei părinţi.

Un articol publicat de agenţia Associated Press citează un raport al respectivei autorităţi, în care se menţionează că tehnica respectivă „nu pare să fie nesigură”, cu toate că nimeni nu a testat-o încă. Raportul emis recent de Human Embryo Authority s-a bazat pe experimentele realizate pe animale, dar expertul care a prezidat grupul de lucru a declarat: „Până nu se naşte un copil sănătos, nu putem spune că aceste tehnici sunt sigure 100%”.

Întrebarea care se pune este nu dacă se naşte un copil sănătos, ci dacă nu cumva astfel de copii, chiar dacă evită prin această tehnică, o boală genetică, nu riscă, totuşi, să devină un fel de şoareci de laborator pe viaţă.

Au existat probleme de sănătate şi cu animalele astfel produse în laborator, după cum arată un articol despre substituţia mitocondrială publicat în revista Science pe 20 septembrie 2013.

Dar, ca să mergem la miezul problemei, nu părinţii cu probleme genetice sunt ţinta unor astfel de servicii bio-tech, ci imensa piaţă care se deschide pentru ele odată cu schimbările de stil de viaţă (apar, de exemplu, aşa-zise familii formate din mai mult de doi părinţi). Acceptarea acestor tehnici ar duce la acceptarea generală a folosirii ingineriei genetice pentru „producerea” de copii pe scară largă.

******************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.