Contramanifestanţii de extremă stângă au sabotat Marşul pentru Viaţă de la Berlin

Berlin_March_for_Life_810_500_55_s_c1

LifeSiteNews, 22 septembrie, Berlin

Pe 19 septembrie a avut loc la Berlin „Marşul pentru viaţă”, un eveniment prin care comunitatea pro-viaţă din Germania a dorit să conştientizeze publicul cu privire la problema avortului şi cea a eutanasiei.

Organizatorii au dat ca cifră de participanţi 7,000 (cu 2,000 mai mulţi decât la ediţia anterioară), dar forţele de ordine au estimat în jur de 5.000.

Evenimentul nu a fost lipsit de incidente, grupările de extremă stângă organizând o contramanifestaţie la care poliţia a estimat prezenţa a circa 1.700 de persoane care au încercat blocarea marşului. A fost necesar un număr de 900 de poliţişti pentru dispersarea blocadelor şi protejarea participanţilor la marş. 14 poliţişti au fost răniţi şi 28 de contramanifestanţi au fost reţinuţi.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.