Concurs: Gândurile dumneavoastră despre tema săptămânii

poza1

Dragii prieteni,

Pentru că gândurile dumneavoastră contează şi pentru că acum le putem şi răsplăti cu ceva concret, vom lansa un concurs săptămânal cu premii.

În fiecare săptămână, vă vom propune o temă de gândire, iar dumneavoastră ne puteţi trimite câteva rânduri sau chiar pagini pornind de la tema propusă. Cele care vor fi votate în redacţie ca cele mai interesante gânduri vor fi şi publicate pe stiripentruviata.ro şi răsplătite cu un mic premiu: un exemplar din cartea „Avortul, ultima exploatare a femeilor” de Brian E. Fisher, publicată de curând la Editura ProValori Media.

Tema săptămânii 1 de concurs

Se prăbuşesc prea multe avioane şi elicoptere în ultimul timp. Orice viaţă omenească ce se curmă este o tragedie uriaşă, un întreg univers pierdut. Şi merită să păstrăm o clipă de reculegere.

Dar sunt şi vieţi pentru care nimeni nu păstrează acel moment de reculegere, pe care nimeni nu le ia în seamă, de parcă nici nu ar fi fost.

De exemplu, presa românească a relatat că în Lacul Siutghiol şi-au pierdut viaţa patru oameni: Comandorul Petre Corneliu Cătuneanu, căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel, medicul Laura Vizireanu și asistenta medicală Gabriela Camelia Harton. Este cumplit şi este adevărat că patru persoane adulte nu au supravieţuit cumplitului accident. Dar acolo a mai fost cineva. Şi când spunem asta, ne referim la un om cât se poate de real şi de întreg, chiar dacă mărimea şi stadiul de dezvoltare nu permiteau încă să fie foarte vizibil: copilul nenăscut al uneia dintre victime, Gabriela Camelia Harton, care, la momentul accidentului, schimba mesaje cu Cristian Ciortan, tatăl copilului, tocmai pe acest subiect.

Ce ne face, oare, să fim atât de orbi în faţa unei evidenţe? Este firesc aşa?

Trimiteţi-ne gândurile voastre cu privire la tema săptămânii 1 de concurs la adresa:

redactia@stiripentruviata.ro

Vă aşteptăm să ne împărtăşiţi gândurile voastre!

 

Foto: Online For Life

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns