COMUNICAT DE PRESĂ: Răpirile de copii de către soţii de religie musulmana căsătoriţi cu femei europene reprezintă o practică din ce în ce mai des întâlnită

Anamaria Marossy 646x404

News.ro, 28 iunie 2017

Deputatul de Diaspora Doru Petrişor Coliu, a solicitat Ministerului Afacerilor Externe să i se comunice ce demersuri a întreprins Ambasada României la Cairo pentru ca minora Fatima Awadalla, cetăţean român în vârstă de 5 ani, să revină alături de mama sa, Anamaria Marossy care deţine custodia conform Hotărârii Parchetului Suprem din Cairo.

În urmă cu doi ani, cetăţeanul român Anamaria Marossy a plecat împreună cu soţul egiptean şi cu fiica rezultata din căsătoria celor doi în Egipt unde s-au şi stabilit în oraşul Kafr EL Dawar. Atunci a început si coşmarul româncei care acum este în pragul sinuciderii. Soţul egiptean i-a răpit copilul la sfârşitul lunii iunie 2016 şi deşi a făcut nenumărate plângeri către poliţia egipteană, soţul şi copilul sunt de negăsit.

Anamaria Marossy fiica si sotul 646x404

Singurul pas înainte în încercarea de soluţionare a acestei drame, este obţinerea de către Anamaria Marossy a unei Hotărâri prin care Parchetul Suprem din Cairo îi încredinţează custodia fetiţei. De asemenea, autorităţile egiptene au emis un document în limba arabă care certifică faptul că minora este DOAR cetăţean român.

Având în vedere faptul că nu este singurul caz în care femeile românce rămân fară copii, deputatul de Diaspora Doru Petrişor Coliu consideră că este inadmisibil ca MAE nu ia toate măsurile legale necesare pentru a stopa acest fenomen.

Mai multe detalii despre caz aici.

 

 

No comments yet.

Lasă un răspuns