familie

COMUNICAT DE PRESĂ: Răpirile de copii de către soții de religie musulmana căsătoriți cu femei europene reprezintă o practică din ce în ce mai des întâlnită

Anamaria Marossy 646x404

News.ro, 28 iunie 2017

Deputatul de Diaspora Doru Petrișor Coliu, a solicitat Ministerului Afacerilor Externe să i se comunice ce demersuri a întreprins Ambasada României la Cairo pentru ca minora Fatima Awadalla, cetățean român în vârstă de 5 ani, să revină alături de mama sa, Anamaria Marossy care deține custodia conform Hotărârii Parchetului Suprem din Cairo.

În urmă cu doi ani, cetățeanul român Anamaria Marossy a plecat împreună cu soțul egiptean și cu fiica rezultata din căsătoria celor doi în Egipt unde s-au și stabilit în orașul Kafr EL Dawar. Atunci a început si coșmarul româncei care acum este în pragul sinuciderii. Soțul egiptean i-a răpit copilul la sfârșitul lunii iunie 2016 și deși a făcut nenumărate plângeri către poliția egipteană, soțul și copilul sunt de negăsit.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Anamaria Marossy fiica si sotul 646x404

Singurul pas înainte în încercarea de soluționare a acestei drame, este obținerea de către Anamaria Marossy a unei Hotărâri prin care Parchetul Suprem din Cairo îi încredințează custodia fetiței. De asemenea, autoritățile egiptene au emis un document în limba arabă care certifică faptul că minora este DOAR cetățean român.

Având în vedere faptul că nu este singurul caz în care femeile românce rămân fară copii, deputatul de Diaspora Doru Petrișor Coliu consideră că este inadmisibil ca MAE nu ia toate măsurile legale necesare pentru a stopa acest fenomen.

Mai multe detalii despre caz aici.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button