COMUNICAT. Coaliţia pentru Familie: „În virtutea aceluiaşi interes superior al copilului trebuie respectate drepturile Mariei şi ale lui Mihai Smicală şi nu ȋncălcate grav dispoziţiile Convenţiei ONU privind Drepturile Copilului, prin separarea de mamă, împotriva voinţei lor”

Coaliţia pentru Familie şi Platforma civică „ÎMPREUNĂ” a organizat sâmbătă, 11 noiembrie, în faţa Ambasadei Finlandei, o manifestaţie de solidaritate cu familia dr. Camelia Smicală.

Evenimentul a transmis atât un puternic mesaj de solidaritate şi sprijin mult încercatei familii cât şi reiterarea publică a faptului că societatea civilă românească nu rămâne nepăsătoare nici la suferinţele conaţionalilor săi aflaţi departe de ţară, si nici la încercările de sfidare a drepturilor pe care părinţii români le au faţă de copiii lor.

Toate abuzurile la care a fost supusă familia dr. Camelia Smicală au fost exercitate în numele „interesului suprem al copilului”, însă Coaliţia pentru Familie şi Platforma civică „ÎMPREUNĂ” au subliniat astăzi că, în virtutea aceluiaşi interes superior al copilului trebuie respectate drepturile Mariei şi ale lui Mihai Smicală şi nu încălcate grav dispoziţiile art 9 alin. 1 din Convenţia ONU privind Drepturile Copilului, prin separarea de mamă, împotriva voinţei lor.

Fiecare dintre aceste aspecte au fost subliniate prin luarile de cuvânt ale reprezentanţilor organizatorilor, respectiv Mihai Gheorghiu, preşedintele Comitetului de iniţiativă cetăţenească privind revizuirea art. 48 alin. 1 din Constitutia României şi avocat Ana Corina Săcrieru, purtătorul de cuvânt, ori de către invitaţii Marius Bodnariu, Sami Ţuţac şi Virgil Achihai.

Coaliţia pentru Familie şi Platforma civică „ÎMPREUNĂ” au cerut în mod expres prin vocea preşedintelui Mihai Gheorghiu ca familia monoparentală a doamnei Camelia Smicală să fie apărată în egală măsură de către autorităţile publice din România, inclusiv de către preşedintele Klaus Werner Iohannis care are datoria constituţională, nu numai morală, de a apăra viaţa, libertatea şi exercitarea drepturilor fundamentale ale oricărui cetăţean roman, indiferent de vârstă sau de locul unde se află el la un moment dat sau altul.

Coaliţia pentru Familie este o iniţiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic şi neafiliată confesional, deschisă celor care împărtăşesc valorile familiei.

Platforma civică “ÎMPREUNĂ” este cea mai mare şi profundă formă de unitate a societăţii civile din România, compusă din sute de organizaţii şi persoane fizice, intelectuali din tot spaţiul românesc, reuniţi pentru prima dată în istoria recentă a ţării într-un număr atât de copleşitor.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.