Comisia Juridică a Senatului a adoptat în unanimitate admiterea inițiativei cetățenești privind modificarea Constituției. Opiniile senatorilor

13237802_1185602184793087_3744123800413194230_n

Active News, 1 noiembrie 2016

Marți, 1 noiembrie 2016, Comisia Juridică a Senatului a adoptat în unanimitate admiterea inițiativei cetățenești privind modificarea Constituției în sensul redefinirii familiei ca uniune dintre un bărbat și o femeie, modificarea legii fundamentale urmând a se face printr-un referendum național.

Președintele de ședință, senatorul PSD Ovidiu Donțu, a afirmat în cadrul ședinței că există mai multe decizii ale Consiliului European care nu împiedică adoptarea unei astfel de propunere de revizuire, la nivel național. El a mai afirmat că prevederea privind familia ca uniune între femeie și bărbat este prevăzută în Codul Civil, adăugând:

Practic, problema pe care o avem astăzi în atenție este dacă ridicăm la rang constituțional o normă juridică existentă astăzi în legislația românească.

Senatorul Sebastian Grapă a afirmat în cadrul dezbaterilor că statul român este unul laic, iar această modificare constituțională nu are ca izvor o doctrină religioasă. El a mai spus:

Vă vorbește un cetățean al acestei republici, tată a trei copii, trei fetițe. Există o normalitate de la care nu avem voie să ne îndepărtăm. 

Cea mai mare realizare pe care Dumnezeu a lăsat-o omului este aceea de a procrea și de a se înmulți.

Această înmulțire se face așa cum știm noi cu toții. Nici nu vreau să mă gândesc ce ar înseamna o autoritate în materie de judecată care să stabilească că un cuplu, cum vreți dumneavoastră să îl numiți, să poată să înfieze …un cuplu el-el sau un cuplu ea-ea.

Și senatorul PNL Mariana Câmpeanu a precizat că părerea a trei milioane și jumătate de oameni, care au semnat inițiativa cetățenească, nu poate fi ignorată, adăugând:

Copiii crescuți în familii cu doi tați sau două mame cresc cu traume psihice. Nu avem dreptul să decidem noi în locul unui copil care nu își poate exprima opțiunea.

 

 

, , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns