contraceptie

Comentariile cititoarelor la un articol de promovare a „contracepției de urgență” publicat pe una din platformele Hotnews

Un articol cu iz promoțional despre utilizarea pastilei „de a doua zi”,  așa-zisa „contracepție de urgență”, a fost publicat pe o platformă care aparține de Hotnews.ro și este destinată publicului feminin.

Cititoarele au trecut peste faptul că riscurile pentru sănătate ale utilizării pastilei erau mult minimalizate în articol (poate că nici ele nu le cunosc prea bine). Dar nu au pierdut ocazia de a taxa materialul pentru că nu prezintă ceea ce multe dintre ele au numit drept „aspectul etic” al utilizării acestor substanțe.

Redăm câteva din cele mai interesante schimburi de replici, care dovedesc că româncele devin tot mai conștiente de problematica pro-viață. Poate  că e semnul unei schimbări a culturii. Încet, dar sigur.

Comentariu scris de Manuela
2016-11-10 11:57:05
Punctul 8 suna a fanatism religios

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Punctul 8 mi se pare cel putin ciudat daca nu de o prostie crunta… ce principii religioase? (sunt 2 celule… atat), nu 3,nu 4, nu e un copil, sunt 2 amarate de celule.

De acord – cu efectul asupra ficatului si ca cea mai buna preventie ar fi educatia, dar pastila de a doua zi bagata in aceeasi oala cu principi religioase? In ce ev mediu traiesti? Manastire?
br…. asta suna a fanatism religios (punctul 8 exclusiv)

Comentariu scris de Andrei
2016-11-10 14:39:29
RE: Punctul 8 suna a fanatism religios

De fapt, nu sunt 2 celule, ci mult mai multe. Dupa cum e precizat in articol, poate trece 1 saptamana de la fertilizare si pana la implantarea in uter, timp in care celulele se tot divid.
De precizat de asemenea ca punctul 8 se aplica la toate tipurile de contraceptive hormonale, unul din mecanismele pe care acestea se bazeaza fiind prevenirea implantarii ovulului fecundat in uter.

Comentariu scris de Mihaela
2016-11-11 10:31:46
RE: Punctul 8 suna a fanatism religios

Si de la ce nr de celule e deja o fiinta vie, dupa parerea dvs? 4? 6? 100? 10.000? Etc. Ca parerea medicala o stiu.

Comentariu scris de Ali C.
2016-11-10 13:46:53
Nr. 8 e de fapt nr. 1.

Ce fanatism religios? E stiinta pura. Omul e om de la primele 2-3 celule. Toti am trecut prin morula, gastrula, blastula etc. Daca nu treceam prin asta nu existam. Si dvs. ati trecut prin asta. Daca mama dvs. decidea ca nu sunteti decat un ghem de celule, nu un om la 3 zile de la conceptie, dvs. nu existati. Daca erati avortat la cateva saptamani, cam pe cand incep sa se formeaze organele, mureati in chinuri, fara anestezie!
”Intreruperea de sarcina”, indiferent de limbajul ”avansat”, ”stiintific” sau cum va place sa o numiti pentru linistirea constiintei, e ucidere de om in stadiul de dezvoltare in care inca nu poate trai afara din mediul uterin!
Ce e religios aici? Intrebati un om de stiinta ateu!
Problemele etice vi se par a fi „fanatism religios”?
Doar putina logica si bunavointa!

Comentariu scris de abc
2016-11-10 14:54:41
RE: Nr. 8 e de fapt nr. 1.

Cu pastila de a doua zi nu stii dc ai ucis sau nu…

Comentariu scris de Vivi
2016-11-10 17:26:58
RE: Nr. 8 e de fapt nr. 1.

Blabla… Nu e nicio logica, e doar pro-birther bullshit. Fiecare e liber sa ia deciziile pe care le crede de cuviinta.

Comentariu scris de Anonim
2016-11-10 21:57:54
RE: Nr. 8 e de fapt nr. 1.

Deacord. Eu am apelat la asa ceva acum mai bine de 10 ani. Prostie de tanara lipsita de educatie, desi, formal vorbind eram un om destul de educat. Lipsita de educatie pentru ca am luat aceasta pastila fara a sti exact ce face.
Si acum, dupa atata timp, cand am o familie frumoasa cu trei copii, ma intreb daca nu cumva am facut atunci defapt avort. Uitandu-ma la copiii mei ma doare ceva in mine, pentru ca acum stiu cat de pretioasa este o viata.
Probabil nu voi sti niciodata daca a fost sau nu ceva atunci, constiinta mea nu va fi libera nicicand.

Comentariu scris de Capitanul
2016-11-10 14:33:10
Puctul 8 este fanatism religios

Sa consideri 2 celule un om este pura fantezie. Un om este o vietate care indeplineste conditia de autonomie.

Comentariu scris de hamham
2016-11-14 15:19:32
RE: Puctul 8 este fanatism religios

„Un om este o vietate care indeplineste conditia de autonomie.”

da,doamnelor si domnilor,exista si meseria de capitan de prostie lunga.

deci fatul la 8 luni, cu 1 luna inainte de nastere, nu e om. caci e clar, autonomia inca nu o are.
dar chiar si la 9 luni, cu 1 zi inainte de nastere, fatul nu este om, zise intelept capitanul. fiindca inca tot nu este autonom.

de fapt,ar trebui permis avortul pana la 9 luni.
„femeia face ce vrea cu trupul ei”, un slogan valabil tot tinmpul. de la 1 zi de sarcina pana la 9 luni de sarcina.

daca femeia insarcinata,in principialitatea ei feminista, vrea sa sectioneze copilul in bucati, la 7-8 luni de sarcina,care e problema voastra? bleax,misogini pro-life regresisti.

Comentariu scris de blackcoffee
2016-11-14 15:20:27
RE: Puctul 8 este fanatism religios

Imi pare rau sa te anunt, dar autonomia nu exista pana la cel putin 7-8 ani….. presupunand un caz extrem, varsta la care teoretic copiluul este capabil sa se imbrace, sa se fereasca de frig si vietati, sa manance sa-si culeaga mancarea, etc. Dupa cum spui tu un copil de 3 ani sa zicem, nu e om, e pura fantezie, si poate fi oricand omorat.

Comentariu scris de nelu
2016-11-11 10:18:07
Nu inteleg

Nu inteleg de ar fi nevoie de atata efort sa opresti un copil. Traim in generatia in care occidentului ii este groaza de un copil daca nu este cand si cum vrea el. In acest caz ma refer la familii care nu vor copiii.

Al doilea aspect este ca vrem sa facem anumite lucruri fara sa ne asumam urmarile. Si daca cineva „predica” urmarile e fanatic religios.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button