teoria genuluitransexualitate

Coaliție globală a femeilor cere Comitetului Olimpic Internațional să nu accepte bărbați biologici în competițiile sportive feminine

Altfel, vor exista olimpiade pentru bărbați, pentru echipe mixte, dar nu și pentru femei, avertizează halterofila Beth Stelzer

de Redacția Stiripentruviata.ro

Mai multe organizații internaționale de femei au cerut în mod oficial Comitetului Olimpic Internațional să împiedice bărbații să concureze în competițiile sportive dedicate femeilor, informează Life Site News.

Coaliția Salvați Sporturile Feminine (SWS) reprezintă zeci de organizații din toată lumea și de toate orientările politico-ideologice.

„Îndrumarul pentru condițiile de acceptare a persoanelor transgender în competițiile sportive adoptate în 2015, care le permit bărbaților care se identifică drept femei să concureze în competiții sportive feminine sunt inacceptabile”, scriu acestea în petiția lor. „Reducerea nivelului de testosteron timp de un an nu afectează avantajul pe care îl au persoanele născute cu sex biologic masculin asupra celor de sex feminin”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Această permisiunea este iresponsabilă, neglijentă și periculoasă”, continuă petiția. „V-ați abandonat datoria de a proteja siguranța și integritatea femeilor și a sporturilor feminine. Aceasta reprezintă o discriminare flagrantă pe bază de sex îndreptată împotriva femeilor.”

Coaliția SWS invită Comitetul Olimpic Internațional să profite de amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020 până în 2021, din cauza pandemiei de COVID-19, pentru a reevalua decizia în 2015.

Deocamdată, îndrumarul din 2015 nu poate fi pus în practică din mai multe motive, inclusiv datorită unor studii care demonstrează că el reprezenta o „nedreptate intolerabilă” pentru femeile biologice care concurează împotriva bărbaților care au probleme de identitate de gen și nu reușesc să-și rezolve această problemă emoțională.

„Dacă vom continua să le permitem bărbaților să concureze ca femei la olimpiadă, vor exista olimpiade pentru bărbați, vor exista olimpiade cu echipe mixte, dar nu vor mai exista olimpiade pentru femei”, a declarat pentru Daily Caller fondatoarea SWS, halterofila Beth Stelzer.

„Condiții corecte pentru femei la Jocurile Olimpice înseamnă ca toți concurenții să fi avut același sex biologic la naștere. Femeile transsexuale sunt născute bărbați și nu este corect, în niciun caz, să concureze împotriva femeilor biologice.”

Beth Stelzer spune că este „o experiență incredibilă să vezi persoane din toate mediile sociale și de toate convingerile unite pentru a proteja definiția femeii.”

Transgenderismul în sport este o problemă controversată în întreaga lume. Sportivele spun că avantajele fizice ale bărbaților biologici le oferă acestora un avantaj injust atunci când concurează cu femeile, deoarece dezvoltarea lor în timp, influențată de hormonii natural de la naștere și până la maturitate, au construit o constituție mult mai puternică de cât cea a oricărei femei.

Anul trecut, revista de specialitate Journal of Medical Ethics a publicat un studiu care concluziona că „bărbații tineri sănătoși (nu) pierd în mod semnificativ masă musculară (sau forță) chiar dacă reduc nivelul de testosteron circulant timp de 20 de săptămâni.

Cercetarea mai arată că efectele testosteronului asupra structurii osoase, a volumului plămânilor și dimensiunii inimii „nu se modificată în urma terapiei hormonale”.

Prin urmare, „avantajul lor față de femei în cazul aplicării îndrumărilor Comitetului Olimpic Internațional reprezintă, într-adevăr, o nedreptate intolerabilă”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button