poveşti pentru trezit copiii

Cine este cel care a salvat un om fără adăpost de agresori cu afirmația: „Peste câțiva ani, acest om puteți fi voi”

de Daniel Șendre, Facebook

Fostul jurnalist sportiv Daniel Șendre, acum rezident în Marea Britanie, povestește pe Facebook cine a fost cel care a salvat un om fără adăpost (foto stânga) de agresorii lui, într-o benzinărie din Liverpool:


„Lumea asta nu e chiar paradisul, așa că, de multe ori, un om care a decis să intervină într-un conflict pe stradă a sfârșit prin a fi bătut crunt. Cel din mijloc, hanorac albastru, în prima fotografie, este un om fără adăpost.

Nu cunosc motivele, cert e că David doarme sub cerul liber de 6 ani, iar în zilele în care are noroc să mănânce mănâncă din mila trecătorilor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pe 28 septembrie, seara, târziu, David se afla într-o benzinărie, când un grup format din câțiva tineri au început să îl hărțuiască. “De ce cerșești? Du-te la muncă”, îi strigau băieții noștri de oraș, printre înjurături.

Între timp, un Bentley a tras la o pompă, iar șoferul, martor la incident, a decis să intervină, fără să aibă “second thoughts”.

Povestește David, 50 de ani:

“Când a auzit ce îmi strigau, s-a întors înspre ei și le-a adresat câteva cuvinte. Nu mi-a venit să cred, a fost minunat! Apoi s-a îndreptat înspre bancomat, a scos bani și mi i-a dat mie, pe toți! 100 de Lire! Abia atunci am fost sigur că nu am halucinații”

David a fost atât de impresionat, încât a ținut neapărat să îi mulțumească încă o dată, public, de data asta, așa că a povestit întâmplarea unui jurnalist de la The Sun, care a făcut verificările de rigoare.

Într-adevăr, totul fusese înregistrat de CCTV. Bărbatul despre care vorbește David era vedeta lui Liverpool, Mo Salah (foto dreapta).

Scena s-a petrecut chiar după victoria cu Arsenal, 3-1. Iar cuvintele pe care Mo le-a adresat baieților de oraș au fost următoarele:

“Peste câțiva ani, în situația acestui om puteți fi chiar voi”.


Daniel Șendre, fost jurnalist, actual blogger, tată, împărat: „Tu ai cui să dai acel telefon?”

Daniel Șendre: „Eroii nu ştiu că sunt eroi până când nu devin”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button