avortfamiliesarcină

Cinci motive pentru care centrele de sprijinire a sarcinii din SUA fac o treabă minunată

Centrele de sprijinire a sarcinii din SUA fac obiectul unei intense campanii de discreditare din partea industriei avorturilor și a susținătorilor acesteia și cu toate acestea mii de voluntari din toată țara fac o treabă minunată ajutând în nenumătate moduri. Printre lucrurile care caracterizează activitatea acestor centre putem enumera 5 principale direcții de acțiune.

Lupta împotriva traficului sexual

Anul trecut Heartbeat International a lansat un curs online privind traficul sexual, primul de acest fel special dedicat centrelor de sprijinire a sarcinii. Cursul atrage atenția asupra pericolului traficului sexual, oferă modalități de prevenire și soluții pentru victime. Ca material didactic sunt utilizate studii de caz din SUA în care victimele au fost identificate și asistate de către centre de sprijinire a sarcinii. Aceasta este o activitate importantă, deoarece implică salvarea a două vieți, a mamei, victimă a traficului sexual și copilului, în pericol să fie avortat.

Furnizarea de asistență medicală calificată

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Nu toate centrele furnizează asistență medicală, dar mare parte o fac. The National Institute of Family and Life Advocates (NIFLA) – Institutul Național pentru Familie și Susținătorii Vieții a  ajutat peste 1.000 de centre să se transforme în clinici, care corespund tuturor normelor medicale și legale. Mii de cadre medicale au acordat gratuit sute de mii de ore de consultații și tratamente. În Virginia, de exemplu, Clinica Mother of Mercy, care funcționează în locul unei foste clinici de avorturi, a primit sute de pacienți, furnizând asistență medicală prenatală, servicii de adopție, fizioterapie și alte servicii. Personalul este format din voluntari și include obstreticieni, cardiologi, dieteticieni și medici din alte specializări.

Acordă femeilor opțiuni și sprijin

Clinicile de avorturi își justifică existența prin dreptul femeilor de a alege, însă în realitate acestea oferă femeilor o singură opțiune, aceea a avortului.  În schimb, centrele de sprijinire a sarcinii furnizează gratuit teste de sarcină, ecografii cu ultrasunete și consiliere atunci când femeile se confruntă cu sarcini neplanificate. Acestora li se oferă opțiuni non-violente, cum ar fi încredințarea copilului spre adopție. Centrele sprijină mamele care aleg această opțiune prin consiliere sau prin punerea lor în legătură cu agențiile de adopții.

„Noi servim comunitatea oferind gratuit teste de sarcină și ecografii cu ultrasunete care să confirme sarcina, precum și consiliere, parenting și lecții de alfabetizare financiară și direcționăm femeile și familiile acestora către resursele disponibile în comunitățile lor”, se afirmă într-o scrisoare publicată ca răspuns la atacurile activiștilor pro-avort, semnată de numeroase cadre medicale de diferite specializări. De exemplu, Care Net, prin rețeaua de peste 1000 de centre de care dispune, a furnizat gratuit servicii medicale, materiale, psihologice și educaționale femeilor în criză de sarcină și familiilor acestora, a căror  valoare totală este estimată la 63 milioane dolari.

Asistență pentru înscrierea în sistemul asigurărilor medicale (Medicaid), alimente, locuință în situații de urgență, consiliere pentru dependențe, cursuri care îi ajută pe noii părinți să știe ce trebuie să facă pentru a beneficia gratuit de articole pentru nou-născuți sunt alte servicii pe care centrele de sprijinire a sarcinii le furnizează gratuit.

Educație pentru noii părinți

Serviciile de educație furnizate de centre pot consta în diverse cursuri prenatale care să le ajute pe femei să obțină diploma de liceu sau colegiu sau pot fi cursuri de parenting, 87% din cele peste 2.000 de centre oferind astfel de servicii. Unele centre au organizat donații prin care au finanțat educația mai multor mame, ajutându-le astfel să obțină diplome, fapt ce le-a crescut acestora șansele  să își găsească locuri de muncă care să le permită să se întrețină.

Furnizarea de produse familiilor

Pe lângă serviciile gratuite, centrele colecteză de la donatori și distribuie familiilor articole  destinate copiilor mici, cum ar fi  scutece, haine, jucării și produse alimentare.

Sursă: liveaction.org


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button