opinii

Chiar dacă uneori nu au cu ce să-și hrănească familiile, preoții sunt cei care sar primii să ajute în criza Covid-19

de Gabriel Popa, Facebook

În timp ce lumea e hrănită de narativa rețelelor sociale și mass-media cu mitul popilor plini de aur și de merțane, realitatea ne șochează cu un adevăr pe care puțini îl știu:

„Câteva sute de preoți din Iași și din județele învecinate nu mai au ce să pună pe masă de când a izbucnit pandemia de coronavirus. Aceștia rămân cu aproximativ 500 de lei din salariul plătit de stat, iar din contribuțiile credincioșilor și o diferență din vânzarea de lumânări trebuie să plătească utilitățile la bisericile din parohie”, ne anunță Libertatea.

„În această situație disperată sunt preoţii cu copii, cu soţii în şomaj tehnic sau fără serviciu, relatează publicația Ziarul de Iași. Mitropolia lucrează în aceste zile la o evidenţă a acestor cazuri, ce va fi finalizată luni. Cifrele adunate până acum arată că ar fi vorba despre trei sau chiar patru sute de preoţi din Eparhia Iaşilor, judeţul Iaşi, dar şi din Botoşani şi Neamţ, aflaţi în situaţii delicate.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cine ar fi crezut că mulți preoți, acești „dușmani ai poporului”, care „storc ultimul bănuț de la bătrâne amărâte” ca să poată sta numai în chiolhanuri și să-l „îmbrace în aur pe Danny” abia au ce pune pe masă, în timp ce se străduie să ajute țara în timpul pandemiei așa cum alții nu au făcut-o alții (până acum, Biserica Ortodoxă a donat materiale și ajutoare în valoare de aproape 3 milioane de euro pentru a ajuta spitalele și populația în timpul pandemiei)?

Dar lasă, lumii bune îi place să țipe alături de hulitorii Domnului din marea presă că Biserica omoară oamenii precum ISIS; tinerimii luptătoare pentru „justiție socială” și „progres” îi place să calomnieze și răstignească cu nerușinare preoții ca fiind niște ahtiați după bogății care păcălesc bătrânii… niște bogătani care, iată, nu mai au cu ce să-și hrănească familiile…

Citește mai multe opinii de Gabriel Popa


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button