libertate de conștiință

Cererea ONU de schimbare a învățăturilor morale catolice este un atac la adresa libertății religioase, spune o organizație catolică internațională

Shenan_Boquet3-175x212
Pr. Shenan Boquet

FRONT ROYAL, Vancouver, 6 februarie 2014  – „Observațiile de încheiere” ale raportului despre Sfântul Scaun publicat pe 5 februarie de Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului sunt un atac flagrant și sfruntat la adresa libertății Bicericii Catolice, a dreptului și obligației acesteia de a susține demnitatea persoanei umane, precum și la adresa celor 1,2 miliarde de membri ai acestei biserici din întreaga lume, declară președintele organizației catolice Human Life International (HLI), Pr. Shenan Boquet.

Acesta a arătat: „Neobrăzarea autorilor raportului este pur și simplu uluitoare, căci aceștia îi dictează bisericii ce învățături morale să susțină, pentru a avansa noțiuni false și periculoase precum cele de «toleranță» și «drepturi», care în realitate sunt promovate de cei care sunt împotriva vieții și împotriva familiei. Deși acestea sunt opinii numai ale câtorva membri dintr-un comitet ONU, ar trebui să luăm în serios orice document al ONU prin care se spune că cele mai profunde convingeri morale ale unui miliard de oameni din întreaga lume sunt nepotrivite și trebuie să se schimbe”.

Comentariile făcute de comitetul ONU prezintă câteva cereri adresate Sfântului Scaun de a amenda legea canonică, legea Bisericii Catolice, inclusiv Canonul 1398, care cere excomunicarea latae sententiae (automată) pentru cei care fac avort. Raportul respectiv critică și învățăturile morale ale Bisericii cu privire la avort, contracepție și homosexualitate.

Comitetul ONU mai cere Sfântului Scaun să identifice în legea bisericească „circumstanțe care să permită accesul la avort”, ceea ce e imposibil din punct de vedere al doctrinei bisericii cu privire la demnitatea și sfințenia vieții de la concepție și până la moartea naturală.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Pe lângă atacul la libertatea religioasă, este alarmant și faptul că un comitet ONU care-și justifică existența prin protejarea «drepturilor copilului» face o  afirmație în favoarea uciderii acestora prin avort, care este de fapt o crimă împotriva umanității, și că își permite să ceară uneia dinte marile religii ale lumii să-și schimbe preceptele pentru a permite această crimă”, mai spune Pr. Shenan Boquet de la HLI.

Human Life International mai spune că raportul aduce o acuzație nedreaptă, care nu se bazează pe dovezi, că învățăturile Bisericii despre comportamentul homosexual „contribuie la stigmatizarea socială și violența împotriva adolescenților de orientare lesbiană, gay, bisexuală și trans-sexuală crescuți de cuplurile de același sex”.

Pr. Bouquet spune în legătură cu aceasta: „Este o acuzație de natură foarte gravă, făcută cu mare ușurință și fără a fi bazată pe dovezi. Este genul de calomnie pe care îl vedem adesea în atacurile la adresa Bisericii Catolice. De aceea, este dezamăgitor că oficialii ONU legitimează astfel de alegații prin includerea lor într-un document oficial. Oare nu putem și noi acuza Națiunile Unite că încurajează violența împotriva catolicilor pe exact aceleași temeiuri, mai ales că acuzatorului nu i se cer niciun fel de dovezi?”

„Biserica Catolică și catolicii din întreaga lume merită o corecție adusă la documentul profund viciat care atacă libertatea catolicilor de a-și exprima credința fără teama de a fi persecutați. Acest tip de incitare la ură și violență împotriva catolicilor nu trebuie lăsat fără răspuns”, mai spune președintele Human Life International.

Sursă: LifeSiteNews

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button