Cercetătorii americani au descoperit o legătură între sistemul imunitar și creier

uva-brain-immune-system-vessels

Cercetători americani de la Universitatea din Virginia au ajuns la o descoperire excepțională, care ar putea determina reconsiderarea modului de funcționare a numeroase boli: existența unei legături între sistemul imunitar și creier, prin intermediul vaselor limfatice.

Timp de zeci de ani s-a considerat că în creier nu sunt vase limfatice. S-a reușit acum localizarea lor și s-a constatat că unesc creierul și sistemul imunitar.

“Aceasta schimbă complet modul în care înțelegem interacțiunea neuro-imunitară. Am perceput mereu aceasta ca pe ceva ce ține de ezoteric și nu poate fi studiat. Dar acum putem să ne întrebăm cum funcționează”, a declarat Jonathan Kipnis, conducătorul studiului.

O speranță pentru bolnavii de boli precum Alzheimer, scleroză în plăci sau autism…

Sursa: reinformation.tv

Traducere şi prelucrare: Liliana Puescu

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie şi de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteţi afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns