Cel mai mare Marş Pro-Life ţinut vreodată în Irlanda: 60.000 de persoane la Dublin, pe 6 iulie 2013

În urma unor intense presiuni internaţionale, Guvernul Irlandei a propus un proiect de lege care elimină protecţia vieţii copiilor nenăscuţi, legalizând astfel avortul, un vot final urmând a fi dat miercuri în Parlament.
Acest lucru a atras nemulţumirea populaţiei. Astfel, mai mult de 60.000 de irlandezi au participat la a şaptea ediţie a All Ireland Rally for Life, la Dublin, pe 6 iulie, manifestând în apărarea vieţii copilului nenăscut. A fost cel mai mare miting pro-life ţinut vreodată în Irlanda, numărând de aproape 6 ori mai mulţi participanţi decât marşul de anul trecut. Mesajul transmis Guvernului irlandez a fost foarte puternic:
„Noi nu suntem de acord cu avortul şi cerem să ne fie respectat dreptul de a ne exprima prin vot asupra acestei probleme cruciale”

Un moment emoţionant a avut loc atunci când o participantă la marş, Tracy Harkin, a spus în aplauzele entuziasmate ale audienţei:
„Cu aproape 7 ani în urmă, mie şi soţului meu,Tom, ni s-a comunicat că fata noastră nenăscută încă ,Kathleen Rose, suferă de o afecţiune numită trisomie13, o stareuneori descrisă ca fiindincompatibilă cu viața”.

Ei bine, Kathleen Rose este astăzi cu noi aici. Ea nu este incompatibilă cu viața: ea este iubirea vieții noastre„.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , ,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.