Cea mai numeroasă familie din Anglia: a împlinit o lună cel de al 20-lea copil (care nu apare în imagine)!

Sue Radford l-a născut pe Archie, al 20-lea copil al familiei, pe 18 septembrie 2017. Acesta şi sora lui mai mare, Hallie Alphia, născută în 2015, lipsesc din fotografia de familie de mai sus.

Hallie Alphia, stânga, şi fratele ei mai mic, Archie, dreapta – ultimii doi din cei 20  de copii ai familiei Radford

Sue, în vârstă de 42 de ani, şi soţul ei, Noel, de 46, sunt protagoniştii emisiunii „19 Kids and Counting”, de la canalul de televiziune TLC. Cei doi (foto jos) sunt prieteni din copilărie. Sue a rămas însărcinată cu primul-născut, Chris, când avea doar 14 ani. Iniţial, ea şi soţul îşi propuseseră să facă doar trei copii, dar experienţa le-a plăcut atât de mult, încât nu s-au mai putut opri. Acum, cei doi au deja şi trei nepoţi.

Deşi ar putea primi mult mai multe beneficii de la statul britanic, cei doi părinţi nu au optat decât pentru alocaţia de copil, reuşind să se susţină în rest doar din veniturile brutăriei pe care o deţin. Cei doi cheltuie în jur de 30.000 de lire sterline pe an din banii lor pentru a creşte copiii, iar aici sunt incluse şi zilele onomastice, cu costuri între 100 şi 250 de lire per copil. Familia îşi permite şi o vacanţă în străinătate în fiecare an.

Îngrijirea copiilor este o adevărată odisee zilnică. Noel, tatăl, explică: „Când le facem baie e ca şi cum am îmbăia o turmă de oi. Consumăm litri de şampon”.

Iar la masa de Crăciun mâncarea trebuie să vină ca pe bandă rulantă. La cel mai recent Crăciun, s-au consumat trei curcani, 3,5 kg de cartofi, 56 de budinci şi o cantitate uriaşă de legume.

La ştirea despre această familie şi cel de al 20-lea membru al ei, apărută în cotidianul The Mirror, s-au adăugat şi comentarii care le reproşau părinţilor „egoismul” de a împovăra planeta cu prea mulţi copii. Alţii însă au punctat că familiile numeroase nu înseamnă mai multe guri de hrănit, ci şi mai multe braţe de muncă. Redăm câteva comentarii:

debs22:

Dacă guvernele britanice din trecut ar fi sprijinit acest tip de familii numeroase, nu am mai fi fost nevoiţi să aducem numeroşi lucrători din străinătate, care să ne schimbe societatea. Am fi avut forţa de muncă necesară pentru naţiunea noastră.

FreedomNews2017:

Cuplul are o brutărie pe care o conduce tatăl. Nu cer decât beneficiile standard pentru copii. Nimic mai mult. Copiii care au ajuns la maturitate lucrează deja. Motivul pentru care această familie a ajuns în atenţia presei a fost faptul că este exact opusul multor familii numeroase care nu trăiesc decât din beneficiile acordate de statul englez.

fizog:

În ultimii douăzeci de ani, fiica mea a avut în plasament vreo zece copii de diverse vârste. Atmosfera a fost mereu fabuloasă în familie, copiii din diverse cămine cu probleme nu se amestecau cu ceilalţi înainte. Dar toţi se înţeleg (acum) ca o mare familie, îmi place mai ales când se apropie ora mesei şi gătesc pentru gaşca veselă. Trebuie să fie extraordinar şi în această familie, foarte distractiv, înghesuiala nu îi deranjează, zgomotul fiind la ordinea zilei. Pe măsură ce cresc şi zboară din cuib, îmi închipui liniştea care se lasă în loc.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.