criza de sarcinămiracolul vieţiisarcină

Ce viitor are copilul unei adolescente însărcinate? S-ar putea să ajungă fondator și CEO la Amazon!

de Alexandra Nadane, alexandranadane.ro

„Dar cum să păstreze copilul? E tânără, n-are serviciu, n-are școala terminată. Acest copil nu va avea nici un viitor și îi va distruge viața”. Tocmai ați citit una dintre replicile clasice ale celor care presează adolescentele și tinerele însărcinate să facă avort. În loc să le sprijine cu ceva concret, adesea cei din jur nu le sprijină dar le spun ce cred ei să se va întâmpla cu copilul din pântecele peste 30-40 de ani și părerea lor este că trebuie să-i anuleze copilului șansa la viață înainte ca el să poată demonstra ceva.

Dacă aș spune cuiva: „Nu e bine să-ți faci casă azi pentru că peste 40 de ani s-ar putea să vină un cutremur și să o dărâme și n-are rost”, probabil mi s-ar spune că sunt absurdă și nu m-ar băga nimeni în seamă, dar societatea și familia consideră normal să-i spună unei tinere: „Fă avort pentru că acest copil nu va avea nici un viitor peste 40 de ani”.

Azi am aflat că Jacklyn Gise, mama lui Jeff Bezos, a rămas însărcinată cu el când avea 16 ani, a fost presată să facă avort, dar cu sprijinul familiei ei, adică bunicii dinspre mamă ai lui Bezos, a depășit criza de sarcină.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Da, acel Jeff Beszos care e fondator și CEO la Amazon și cel mai bogat om din lume!

Jacklyn nu a avut o viață ușoară, a trebuit să lupte cu multe. Liceul, în loc să o sprijine să-și ducă sarcina la bun sfârșit și să-și continue studiile, a presat-o pe toate căile să facă avort. A fost salvată de intervenția părinților, mai ales a tatălui ei. La 18 ani s-a căsătorit cu tatăl biologic a lui Jeff, relația nu a mers și au divorțat, iar apoi s-a recăsătorit cu un imigrant cubanez, Miguel Bezos, care l-a adoptat pe Jeff când acesta avea 4 ani.

Jeff a scris pe Twitter despre mama lui: „Am câștigat la loterie cu mama mea. Mulțumesc pentru tot, mamă!”. Nu și-a cunoscut niciodată tatăl biologic, dar îi este recunoscător tatălui adoptiv pentru toată dragostea.Vezi imaginea pe Twitter

Vezi imaginea pe Twitter

Știu deja că unii vor spune: „Da, dar Jeff Bezos este o excepție. La fel cum a fost și Steve Jobs, fondatorul Apple. Ei au avut ceva special, dar copiii obișnuiți nu au nici un viitor”. Serios? Atunci vă îndemn să faceți un exercițiu. Mergeți fiecare la mama voastră și rugați-o să vă răspundă la două întrebări:

1. Cu ce presiuni, frământări și neajunsuri s-a confruntat când era însărcinată cu voi?

2. Ce a crezut că se va întâmpla cu voi și cu viitorul vostru în timpul acelor frământări și situații dificile?

Apoi comparați cu tot ce ați realizat între timp, cu locul, profesia, familia pe care le aveți acum și vedeți diferențele dintre estimări și rezultate. Eu am prieteni care s-au născut în împrejurări total nefavorabile, dar în timp au făcut lucruri extraordinare. De exemplu, mamei lui Andrei i-au zis medicii că dacă va trăi va avea foarte multe malformații și va fi o legumă. Să renunțe că e tânără și sigur va avea și alți copii. Andrei are 23 de ani acum și a fost răcit o singură dată în viață. Asta a fost singura lui problemă de sănătate.

Cu siguranță știți și voi multe astfel de cazuri și m-aș bucura să-mi scrieți despre ele, ca să afle și alții. Acestea nu sunt „exemple izolate”, ci oameni extraordinari despre care încă n-au apărut mărturii publice.

Alegeți viața și scrieți despre cei care au ales viața!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


One Comment

  1. Și eu am fost considerata avort sportan, nascuta la 6 luni și o saptamana, mama având RH negativ.
    M-am născut cu femeia de serviciu a spitalului, ea fiind singura persoana disponibila. Și… Am 37 de ani, mulțumesc lui Dumnezeu, nici o problema grava de sănătate, am și un baietel de 7 luni, un sot minunat. Ce pot spune…am trăit minuni și culmea… Nu am fost deloc genul credincios.
    Pot susține prin propriile exemple, cât se poate de logic: Dumnezeu lucrează cum nici nu putem noi concepe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button